3 små hem där kvadratmeterna utnyttjas optimalt

Följ med in i dessa hem, som alla är under 70 kvadratmeter, och låt dig inspireras av den smarta inredningen.

Med smarta, skräddarsydda lösningar, multifunktionella möbler och omsorgsfullt utvalda färger kan du få plats med mycket mer än du tror. Få inspiration från dessa tre små hem.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Ett litet hem med plats för massor av färger och växter

På knappt 50 kvadratmeter har man lyckats få rum med allt som behövs i ett hem. Här har man tänkt i skräddarsydda lösningar, färger som delar upp rummet, små möbler och smart förvaring. Samtidigt har man prioriterat plats för mängder av gröna växter, som binder ihop inredningen och skapar en genomgående röd tråd.

I lägenhetens två rum har man gjort plats för ett vackert finsnickrat kök, en matvrå, ett litet vardagsrum och ett trivsamt sovrum. Golvet i köket är grönmålat för att markera en uppdelning av rummet – en smart lösning när ett större rum har flera funktioner.

Se mer från den lilla lägenheten här.

Läs också:

© Alexander Shevtsov

Lyx på endast 70 kvadratmeter

Den genomtänkta lägenheten med endast ett rum tar multifunktionalitet till en ny nivå och samlar både sovrum, kök/allrum och vardagsrum i ett enda rum. Här är originella förvaringslösningar ett kreativt element i lägenheten, där multifunktionalitet har tänkts in i överallt.

Den skulpturala sängen fungerar också som rumsavdelare med inbyggd tv och förvaringsutrymme, medan ett stort specialdesignat skåp samlar kök, tvättrum och garderob i ett.

Låt dig inspireras av de smarta lösningarna här.

© Foto: Sturla Bakken, Styling: Susanne Swegen

Ett skräddarsytt minihem

Med specialritade inventarier och smarta lösningar i trä känns denna lägenhet på endast 48 kvadratmeter både rymlig och funktionell.

Den enkla och skandinaviska inredningen präglas av man bara använt ett fåtal material och färger, vilket bidrar till att skapa en rofylld känsla i inredningen.

Trä är ett genomgående inslag i lägenhetens interiör, vilket skapar en slitstark miljö som är både estetisk och praktisk och dessutom saknar bäst-före-datum.

Se mer från det minimalistiska hemmet här.