vardagsrum med mörkblå nyanser, fiskbensgolv och soffa från Bolia © Mikkel Dahlstrøm

Följ med in i villan, som är som hämtad ur våra drömmar

Inredningen kännetecknas av en perfekt kombination mellan hotellatmosfär och noggrant övervägda färgval. Följ med in i den eleganta bostaden full av marmor, mässing och blå toner.

TRAPPORNA I VILLAN ÄR klädda med grön sammet och har mässingslister © Mikkel Dahlstrøm

Trapporna i villan är klädda med grön sammet och har mässingslister. I trapphuset har även de ursprungliga träpanelerna på väggarna har bevarats. Den stora lampan, som hänger ner i trapphuset är från Galilee Lighting.

LINE FRAMFÖR DEN STORA RUNDNINGEN I KÖKET © Mikkel Dahlstrøm

Line framför den stora rundningen i köket och en dekorativ och färgstark växtvägg från Nature Impact.

Bellevue

Det var under en skidsemester i Österrike 2019 som Line och Jacob Blirup Bid- strup bestämde sig för att flytta till Svendborg på Fyn tillsammans med Jacobs storebror och svägerska. Efter många år i Köpenhamn valde familjerna, som båda har jylländska rötter, att det nu var dags att för något nytt.

Ursprungsplanen var att familjen skulle flytta från Valby hösten 2020, men man började undersöka marknaden i Svendborg redan tidigt, eftersom man förväntade sig att det kunde bli knepigt att hitta ett boende som kändes rätt.

blått kök med trädörrar och marmorö © Mikkel Dahlstrøm

En fantastisk inblick i familjens hem, där den stora marmorbågen i köket vid spisen är en av parets favoritdetaljer. Den vackra bågen matchar bågarna i fönstren och öppningarna in till kontoret och matrummet. Köket är från Svane, och taklamporna från Nordic Tales.

modern skandinavisk blå matsal med orange stolar © Mikkel Dahlstrøm

I matrummet står Jacobs hemgjorda matbord som består av en bordsskiva i ek och ben gjutna i terrazzo, med matstolar från Sibast Furniture, som matchas av barstolarna bakom från Bruunmunch.

Kärlek vid första ögonkastet

Det skulle dock visa sig att familjens drömhus precis hade kommit ut på marknaden, och Line och Jacob skrev därför på köpeavtalet för den mondäna villan redan våren 2019. Framfö- rallt Jacob föll för villans potential och dess gamla originaldetaljer som man inte ofta hittar i dagens nybyggen. Line var lite mer tveksam.

– Huset var väldigt gammalt och slitet och det kändes bara oöverskådligt. Jacob arbetar i byggbranschen och därför hade han lättare att se möjligheterna än jag. Men han var duktig på att visualisera husets potential för mig och därför slog vi till, berättar Line om hur tankarna gick innan.

STORA, ANTIKA GULDSPEGELN © Mikkel Dahlstrøm

Den stora, antika guldspegeln är ett second hand-fynd från DBA.

vintage taklampa i garderoben © Mikkel Dahlstrøm

Taklampan i garderoben är från Oi Soi Oi. Från sovrummet har man åtkomst till ett av Lines favoritrum i hela villan – nämligen parets walk-in-clo- set.

En totalrenovering

Line och Jacob har tidigare genomgått ett större renoveringsprojekt när de renoverade sin gamla tegelvilla i Valby, så det var inget nytt med själva processen. Paret ingick en kompromiss om att villan skulle vara någorlunda färdigrenoverad innan familjen flyttade in, vilket var ett bra beslut, men ibland också frustrerande.

– Det var ofta svårt att sitta i Köpenhamn när det skulle fattas viktiga beslut i Svendborg, och man inte kunde hänga med i processen till 100 procent , fö klarar Line.

VILLANS MÅNGA BADRUM har alla renoverats med marmor och mässing. © Mikkel Dahlstrøm

Villans många badrum har alla renoverats med marmor och mässing.

vit klädkammare med gul klänning och färska blommor © Mikkel Dahlstrøm

Stilen i garderoben liknar den i resten av villan med färgade väggar, fiskbensparkett och mässingsdetaljer som grundelement. Vasen på ön är från Claybybond.

Respekt för husets historia

För Line och Jacob var det viktigt att renovera villan med respekt för husets historia, samtidigt som de också tog hänsyn till sig själva som barnfamilj. De har haft fokus på gedigna kvalitetsmaterial som lång livslängd. De många badrummen i villan är klädda med marmorklinker, och till golv i alla rum har man valt ett gediget fiskbensparkettgolv i ek. Båda valen bidrar till den trivsamma hotelliknande stämning som paret har eftersträvat.

Trots att den stora villan har genomgått en omfattande renovering med fokus på att modernisera, så har Line och Jacob bevarat så många av villans originaldetaljer som möjligt.

– Taken och deras stuck och rosetter var i gott skick, så här har vi bara målat.

lyxigt sovrum med mörkblå gardiner och tapeter, samt skräddarsydd säng © Mikkel Dahlstrøm

Line och Jacobs sovrum domineras av den stora sängen, som är specialtillverkad av snickare och står mitt i rummet. Den står dessutom upphöjd för att paret ska kunna njuta av utsikten när de vaknar. Sänggaveln är specialbeställd hos en möbeltapetserare och den stora sammetsgardinen bakom sängen fungerar som en skiljevägg
till garderoben bakom. Den vackra och dekorativa tapeten är från Tapet-Cafe, och lamporna är från Flos respektive Petite Friture.

Med öga för det ursprungliga

Utöver det har vi behållit de gamla höga panelerna i trapphuset och i rotundan, precis som vi har behållit det gamla trätaket i tv-rummet. Därinne står även en gammal kakelugn, som vi försöker få att fungera igen, berättar Line om några av villans särdrag och fortsätter:

– Det har garanterat varit betydligt mer tidskrävande och kostsamt att bevara så många av de gamla detaljerna, eftersom de har krävt extra omsorg för att återfå sin forna glans. Men i gengäld skänker det oss stor glädje att se huset blomstra igen med dina vackra originaldetaljer.

DET STORA, LJUSA BAD- RUMMET är i det närmaste uppdelat i två med den stora marmoravsatsen med dusch och badkar, varifrån man har en fantastisk utsikt över Svendborg. © Mikkel Dahlstrøm

Det stora, ljusa badrummet är i det närmaste uppdelat i två med den stora marmorav- satsen med dusch och badkar, varifrån man har en fantastisk utsikt över Svendborg. De skiftande marmorplattorna är från HL Keramik, armaturen från Vola och badmattan från Ferm Living.

Den blå tråden

Inredningen av huset har dock krävt en hel del tankearbete eftersom de stora rummen har krävt rätt möbler och färger för att skapa den stämning paret drömde om. Line och Jacob har valt att ge varje rum sin unika färg, eftersom villan var färgkoordinerad från början med olika färger i varje rum – ytterligare en detalj som bidrar till att husets historia lever vidare.

Paret har valt milda och moderna toner och man kan nu skönja en tydlig blå tråd i hela huset. Förutom de fina färgkombinationerna har Line och Jacob försökt att inreda med möbler och interiördetaljer som är unika och långt ifrån mainstream.

– Vår inställning till inredning är att vi gärna vill omge oss med möbler som inte alla har hemma. Många av våra lampor är köpta i Italien av mindre kända formgivare, och Jacob har själv gjort vårt matbord. Istället för att bara pressa in danska designklassiker har vi försökt att skapa en kontrast till den ståtliga byggstilen genom att satsa på en mer modern inredning i Bellevue.

stora villan är den fantastiska rotundan med utsikt över samtliga våningspla © Mikkel Dahlstrøm

Det första som möter dig när du kliver in i den stora villan är den fantastiska rotundan med utsikt över samtliga våningsplan. Den skulpturala lampan, som på ett vackert sätt förbinder våningsplanen, är från Studio Italia och köpt hos AndLight.