Så förvandlade stylisten sin studentlägenhet till ett hem för familjen

”Jag är långt ifrån minimalist – en sida av mig själv som det har tagit mig några år att acceptera.” Se hennes färgstarka och stilsäkra lägenhet här.

Die Küche vom dänischen Unternehmen Reform passt mit ihren olivgrünen Schränken zu der übrigen Wohnung, die in erdnahen Farben gehalten ist. Die schwarzen Wandleuchten stammen von Midgard bei Connox, und der industrielle Look bricht mit den klaren Linien der Küche. Die aus Aluminium bestehende kupferfarbene Platte an der Wand ist von Kerabad und der Backofen von Siemens.

Rena linjer med plats för det annorlunda

I hjärtat av Berlin bor inredningsstylisten Jules Villbrandt i en fin gammal lägenhet belägen i ett hus byggt 1902. Det har hon gjort i snart tio år och hemmet har därför utvecklats i takt med hennes behov. Nyligen har ett nytt kök tillkommit, och dess enkla uttryck och naturliga färger harmonierar med den lilla lägenheten där det finns möjlighet att utvecklas kreativt och leka med uttrycket om och om igen.

Der weiße Kühlschrank von Smeg passt sehr gut zu der hellen Arbeitsplatte aus Fenix-Laminat.

Die Keramik ist auch in natürlichen Farben gehalten und stammt von Serax.

Från studentbostad till ett tryggt hem för familjen

Jules Villbrandt är grundare av den tyska interiör- och livsstilsbloggen Herz & Blut, där hon med ett stilsäkert öga för det speciella förmår sätta annorlunda objekt i exakt rätt belysning. I snart tio år har hon bott i sin lägenhet belägen i ett hus byggt 1902 i stadsdelen Wedding i Berlin. Och hon har inga planer på att flytta. Hon har alltid gillat det pulserande storstadslivet och drömmen om att bo i en lägenhet med högt i tak och breda plankgolv har hon haft så länge hon kan minnas.

Idag bor hon med högt i tak i mer än ett avseende. Här finns plats för ett kreativt kaos och för hennes stora behov av förändring. Lägenheten har också genomgått en del omvandlingar. Från ett klassiskt studentboende med efterfester i köket till ett tryggt hem för familjen, med vacker konst på väggarna och ett nytt stilrent kvalitetskök.

– Köket är hemmets hjärta, och jag är verkligen förtjust i de färger och material vi har valt. Min pappa och jag slet dessutom ut det gamla laminatgolvet och därunder hittade ett vackert plankgolv som vi har renoverat. Golvet utstrålar historia och passar kökets enkla uttryck och de naturliga färgerna perfekt, berättar Jules Villbrandt.

Hennes inställning till inredningen av köket har förändrats sedan hon flyttade in i lägenheten för snart tio år sedan – en fin bild av hur hemmet utvecklas i takt med henne. I det nya köket skulle kvalitet stå i fokus, och de praktiska överskåpen skrotades till fördel för det inbjudande dagsljuset, som får kökets åtta kvadratmeter att verka rymligare.

Das an der Wand hängende Regalsystem von Artek stand schon lange auf dem Wunschzettel und hängt nun endlich in der Küche. Die Hocker stammen von Frama.

Im Wohnzimmer ist die Einrichtung mit einem tiefblauen Sofa, einem Couchtisch von Vitra und einem weichen Teppich von Berberlin ganz einfach gehalten. Die elegante Deckenleuchte ist von Frama.

En lägenhet vars uttryck är enkelt att ändra

Stilen i köket hänger dessutom fint ihop med resten av lägenheten som Jules har inrett med sina favoritnyanser. De återkommer i alla rum. Kökets jordfärger och de matt olivgröna skåpen känns nämligen som en naturlig förlängning av vardagsrummet, som man har utsikt över från köket. I vardagsrummet har Jules berett plats för sin passion för interiör och konst, där alla möjliga affischer hänger sida vid sida på de sandfärgade väggarna.

– Jag är långt ifrån minimalist – en sida av mig själv som det har tagit mig några år att acceptera. Kanske är det därför vår lägenhet har blivit mer färgglad och kuraterad med tiden, och jag är alltid på jakt efter nya och annorlunda element för att ändra uttrycket igen, berättar Jules.

Det lilla hemmet i Berlins pulserande Mitte vittnar om en stark känsla för estetik där det finns plats för att leva livet med all oordning det innebär.

Die hübsche Bilderwand ist mit Werken von Jules Villbrandts Favoriten gefüllt, u. a. Dora Foldes. Die grüne Leuchte ist von Flos. Der Esstisch stammt von Vitra, und die Stühle sind von Thonet und The Socialite Family.