stråtakshuset skandinavisk design © Studio Toff

I stråtakshuset välkomnas man av ljusa, nordiska toner

Det traditionella stråtakshuset ligger på den nederländska ön Ameland i Vadehavet, och när man stiger in möts man av vacker skandinavisk design.

Rofyllt lugn inramat av vacker design

Behöver du ett semestermål att åka till i vår eller ett bra ställe att fly undan vardagens stress och varva ner ett tag? I så fall behöver du inte leta längre: Villa Zilverduin.

Villa Zilverduin, som ligger på den nederländska ön Ameland mitt i Vadehavet, är en perfekt fristad för såväl designentusiaster som naturälskare. Den nederländska designbyrån Studio Toff står bakom renoveringen av det traditionella stråtakshuset, som har förvandlats till ett ljust och inbjudande hem vackert beläget mitt på en sanddyn.

stråtakshuset skandinavisk design
© Studio Toff
stråtakshuset skandinavisk design
© Studio Toff

Fullt av vacker design

Det förstklassiga läget och närheten till en 30 km lång härlig strand gör Villa Zilverduin till en perfekt tillflyktsort.

Inredningen bildar en perfekt bakgrund för familjesammankomster, och det stora och öppna kombinerade köket och allrummet lockar till långa middagar och massor av trivsam samvaro i köket. Det är danska Reforms FRAME-kök som med sina mörka ekfronter, bidrar med en varm och mysig atmosfär i det ljusa och öppna rummet. Här kan gäster tillaga läckra måltider och ha goda samtal i köket.

FRAME har designats av multidisciplinära Note Design Studio och är en modern version av det klassiska rustika köket. Det kombinerar Skandinaviens rena linjer med en varm, taktil och människocentrerad approach.

Stue i sommerhus med brændeovn og sofa i lyse toner
© Studio Toff

Läs också:

Inspiration til spiseplads i sommerhus
© Studio Toff

Nordiska referenser

Överallt i fritidshuset möts man av nordiska referenser. Ljusa golv, strömlinjeformad design och massor av taktil känsla. Här kan man njuta av det spatiösa kombinerade köket och allrummet, den mjuka, omfamnande modulsoffan, som lockar till myskvällar, och sovrummen, som är inredda med både barn och vuxna i fokus.

Lyst soveværelse med køjeseng
© Studio Toff
Lyst soveværelse i sommerhus med lyse planker
© Studio Toff

Läs också:

© Studio Toff
stråtakshuset skandinavisk design
© Studio Toff