möbelnyheter Verpan © Verpan

3 färgstarka möbelnyheter som hyllar Verner Pantons mest ikoniska designmöbler

Möbelföretaget Verpan har lanserat tre nyheter som hyllar legenden Verner Pantons lekfulla formspråk och användning av djärva färger.

Från gryning till midnatt

Under årets 3daysofdesign i Köpenhamn deltog Verpan med en färgrik utställning inspirerad av naturen och dagens många förtrollande färger. Färgerna var inspirerade av allt från gryningen, när solen går upp, till natur och blommor för att sluta cirkeln vid midnatt, då solen går ner igen.

möbelnyheter Verpan
© Verpan

Easy Sofa, 1964

Genom tillskottet av en ny medlem i Easy-kollektionen har nu Easy Sofa-designen av Verner Panton lanserats på nytt. De runda formerna och den skiktade designen gör att Easy-kollektionen skiljer sig från mängden och utgör ett av de mest visuellt karakteristiska exemplen i Verner Pantons designkatalog.

Runda Easy Sofa har fyra u-formade ryggstöd, vilka skapar fyra individuella rum där du kan unna dig en avkopplande stund. Ryggstöden fungerar som armstöd när du ändrar din sittposition.

möbelnyheter Verpan
© Verpan

Easy Pouf, 1964

Easy Pouf har tillkommit som en tredje medlem i Easy-kollektionen. I likhet med resten av Easy-serien gör Easy Poufs runda och skiktade design att den sticker ut i inredningen.

Easy Pouf har en mångsidig design, som kan användas i många olika inredningsstilar, och puffen fyller flera funktioner. Den kan användas som ett dekorativt element i en hörna eller som ett soffbord vid en soffgrupp. Puffen kan kläs med en rad olika textilier i olika färger och mönster, vilket ger inredningen en personlig prägel.

möbelnyheter Verpan
© Verpan

Pantop – New colours, 1980

Den eleganta Pantop-serien designades av Verner Panton 1980, och har länge varit en fast beståndsdel i Verpan-kollektionen. Pantop kännetecknas av den klockliknande, vida skärmen som är monterad med bländaren nedåt.

I år introducerar Verpan två nya färger – terrakotta och mattblå. Den varma terrakottan ger inredningen en trivsam atmosfär och hämtar sin inspiration från den orange färg som även var en av Verner Pantons nyckelfärger. Den mattblå färgen ger en ljus känsla och kan skapa en spännande färgeffekt i inredningen.

Läs också: