3 stora nyheter från världskända möbelformgivare

Vi har samlat de tre största stolnyheterna, designade av kända möbelformgivare. Fortsätt läsa för att se nyheterna som du inte får missa.

FDB Møbler – Lønstrup av Stine Weigelt
© FDB Møbler

FDB Møbler – Lønstrup av Stine Weigelt

FDB Møbler kan nu avslöja en ny design skapad av det danska stjärnskottet Stine Weigelt. Med inspiration från det danska Vesterhavet, som skoningslöst utsätter kusten för sina enorma kraft, har formgivaren skapat den minimalistiska stolen Lønstrup.

Den har en enkel stomme förenad med en elegant flätad sits av natursnöre och framstår som en modern kommentar till designmärkets älskade klassiker. Stolen är tillverkad i FSC-certifierad ek och finns med flätad sits av natursnöre. Det går även att få sitsen av samma ek som resten av stolen.

Med sits i ek kostar stolen 3.396 SEK, och med flätad sits av natursnöre kostar den 4.953 SEK.

Lønstrup kommer att säljas i FDB Møblers butiker i hela Danmark och på fdbmobler.dk

Carl Hansen & Søn – Windsorstol av Frits Henningsen
© Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn – Windsorstol av Frits Henningsen

Carl Hansen & Søn nylanserar Windsorstolen FH38, som ritades av den danska arkitekten och möbelsnickaren Frits Henningsen 1938. Den klassiska stolen var i produktion hos Carl Hansen & Søn fram till 2003 och nylanseras nu med en bekväm sittdyna. Majestätisk, klassisk och med ett lätt uttryck.

Frits Henningsens bekväma Windsorstol FH38 är lika aktuell idag som när dess arketyp såg dagens ljus för drygt 300 år siden i Buckinghamshire, England. Med en skulptural rygg och en underdel av raka, snedställda ben är Windsor-stolen ett exempel på elegant snickerihantverk, som hör hemma i så väl en modern som klassisk inredningsstil.

Windsorstolen FH38 kan köpas från juli 2022.
Rek. försäljningspris
Windsorstol: från 17.689 SEK
Dyna: 1.458 SEK

Läs mer på deras webbplats

Läs också:

MAKE nordic – GOLIAT av Poul M. Volther
© Signe Bay

MAKE nordic – GOLIAT av Poul M. Volther

En av våra favoriter från MAKE nordic är GOLIAT-länstolen, designad av den prisbelönta arkitekten, Poul M. Volther. GOLIAT-stolen har ett vackert , minimalistiskt uttryck, som kan varieras genom val av läder och ylle i flera färger för att matcha inredningen i det enskilda hemmet.

Stolen är handgjord i FSC-certifierad ek, dynorna av miljövänligt kallskum och överdraget finns i miljömärkt ylle eller läder.

Rekommenderade försäljningspriser
Utan fotpall från 21.219 SEK
Med fotpall från 28.296 SEK

Läs mer på MAKE nordics webbplats