8 keramiker du bör känna till

Vi har hittat våra nya favoriter och vi är övertygade om att även du kommer att älska dem!

Onomao Keramik espressokopp
© Onomao

Tyskt och portugisiskt samarbete

Onomao har skapats av de tyska bröderna Arthur och Felix, som båda är mycket engagerade i hållbarhet och Fair Trade. Bröderna har ett samarbete med portugisiska producenter, eftersom de har en nära relation till landet. Designmässigt strävar de efter att kombinera det vackra och traditionella med det moderna.

Se Onomaos produkter här.

julie damhus keramik
© Julie Damhus

Skandinaviskt uttryck

Julie Damhus är en dansk produktformgivare, som använder traditionella hantverksmetoder för att skapa vacker och unik keramik. Produkternas enkla och rena formspråk representerar den skandinaviska designen, där färgerna ofta är fina och feminina.

Se Julie Damhus produkter på finderskeepers här.

Läs också:

beige keramiska koppar
© Dewe

Det rena och enkla

DeWe har grundats av Desiree Werts, som arbetar och producerar keramik i sin ateljé i Amsterdam. Hennes handgjorda keramik har fokus på rena och enkla linjer. På hennes webbplats säljs allt från moderna matserviser till dekorativa verk.

Se DeWes produkter här.

studio arhoj keramik
© Studio Arhoj

Danskt med japanskt inflytande

Studio Arhoj är en fristående design- och produktionsstudio som ligger i Köpenhamn.
Här skapas otroligt färgstarka kollektioner som är en njutning för ögat, och Anders Arhøjs år i Japan har haft stort inflytande på den handgjorda keramiken.

Se Studio Arhojs keramiksortiment här.

Naket och organiskt

I Krottegem i Belgien ligger Schevevazekes Ceramics, där man experimenterar med färger och former. Kännetecknande för keramiken är bland annat de annorlunda vaserna med abstrakta, nakna kroppar. Förälskar man sig i vasernas organiska form kan det vara bra att veta att de finns i en massa olika färger och mönster.

Se Schevevazekes Ceramics här.

Milla Keramik
© Milla Keramik

Lokal verkstad

Milla Keramik är en liten keramikverkstad i Örebro som startats av Camilla Pahlstad. Alla Milla Kermaiks produkter är handgjorda och därför varierar alltid det slutliga uttrycket, vilket gör varje produkt helt unik. Det är något som Camilla sätter stort pris på.

Se Milla Keramiks produkter här.

Läs också:

Antikt, men med färger!

Vaisselle Boutiques såg dagens ljus under den världsomspännande pandeminedstängningen för att ge en spännande twist till alla måltider som vi nu var tvungna att äta hemma. Märket är internationellt eftersom den franska formgivaren är baserad i London och allt produceras i Spanien. Produkterna är inspirerade av antik spansk keramik med en mycket färgstark touch.

Se Vaisselle Boutiques produkter här.

YONOBI tekanna
© YONOBI

Nostalgiskt och abstrakt

Quentin Marais är en fransk konstnär som baserar sina verk på sin barndom. När det kommer till keramik har Quentin en mycket abstrakt approach, eftersom han ser det som en bro mellan den symboliska världen och den reella verkligheten. Han använder olika metoder för att forma sina alster i lera och de får som regel med en rå finish som avslutning.

Se Quentin Marais designs på yonobi här.