B&O presenterar känd högtalare i nya kläder

I samarbete med Cecilie Manz lanserar B&O Beosound A1 i en alldeles ny specialdesign.

En speciell hyllning till designen och hantverket

Den lilla runda högtalaren är en riktig fickklassiker, som förenar utsökt design med sublimt ljud, och nu presenterar B&O den i en ny specialversion. Beosound A1 Dune har utvecklats i samarbete med Cecilie Manz i en begränsad utgåva med 100 unika numrerade högtalare.
Specialutgåvan av A1 är en hyllning till originaldesignen och B&O:s hängivna hantverkare, där man har gett Cecilie Manz fria händer att utforska och leka med aluminiumets potential.

– Projektet med att hylla originaldesignen och B&O:s hantverk inleddes med ett besök på Factory 5 i Struer. Teamet här har byggt upp mycket kunskap om aluminium genom decennierna, och det är ett nöje att samarbeta med någon som verkligen behärskar och känner stolthet över sitt hantverk, förklarar Cecilie Manz och fortsätter:

– Min tanke var att skapa en gradient effekt, där färgerna flyter samman. Vi testade länge för att hitta rätt färgkombinationer och helt rätt teknik. Man kan aldrig veta säkert hur färgerna reagerar på aluminium – det är ju kemi och helt annorlunda än när man blandar två färger på ett papper.

Beosound A1 Dune Cecilie Manz
© B&O

Varmt och okomplicerat

Cecilie Manz har tänkt ut den unika designen, som skapas för hand genom att två färger blandas i en speciell anodiseringsprocess utvecklad av B&O:s experter på Factory 5. Det är en långsam och krävande process, där färgen tillförs genom anodiseringsprocessen av själva metallen, något som gör att varje enskild produkt blir unik.

I den färdiga designen möts en mild matchagrön och en rödaktig beige i en flytande design på högtalarens ljusgrå grund. Färgtonerna är välbekanta i Cecilie Manz färguniversum, och i designen av Beosound A1 Dune har hon hittat inspiration i naturens flytande övergångar, till exempel de man ser mellan himmel och hav. Cecilie Manz förklarar:

– Hela poängen med designen av A1 är att ge en känsla av okomplicerad teknologi, som man inte känner sig intimiderad av eller tror att man inte klarar av. Det intuitiva är ett viktigt element – jag skulle vilja kalla det ”varm tech”.

Beosound A1 Dune Cecilie Manz
© B&O

Lyckat återbesök

När den ursprungliga Beosound A1 lanserades 2016, bröt Cecilie Manz mot alla regler för vad en bärbar högtalare förväntades klara och hur den skulle se ut. Och den lilla runda högtalaren blev snabbt en favorit.

– Om man anstränger sig redan från början och satsar på ordentlig kvalitet, har man bästa tänkbara förutsättningar för att uppdatera och vidareutveckla produkterna, så att de håller många år framåt i tiden. Det är alltid målet, berättar Cecilie Manz.

Beosound A1 Dune Cecilie Manz
© B&O

Liten men mäktig

Beosound A1 Dune är en taktil högtalare som har skapats för att användas. Trots högtalarens behändiga format har den ett kraftfullt och fängslande ljud och upp till 18 timmars spelningstid, vilket gör den perfekt att ha med sig när man är på språng.

Beosound A1 Dune säljs exklusivt på bang-olufsen.com från och med 24 mars.

Beosound A1 Dune Cecilie Manz
© B&O

Läs också: