Carl Hansen & Søn + Uno Form kvalitetsmöbler © Carl Hansen & Søn/Uno Form

Carl Hansen & Søn och Uno Form går samman för att marknadsföra dansk design internationellt

I fortsättningen kan man hitta Carl Hansen & Søns möbler i utvalda Uno Form-butiker, och samtidigt kommer de danska Uno Form-köken visas upp i möbelföretagets flaggskeppsbutiker globalt.

Hållbara kvalitetsmöbler och exklusiva hantverkskök från Danmark kommer framöver att finnas i hem världen över. I varje fall om de två danska designmärkena Carl Hansen & Søn och Uno Form får bestämma.

De två märkena har startat ett samarbete för att marknadsföra danska design internationellt. Hädanefter kommer man därför både kunna se och köpa Carl Hansen & Søns möbler i utvalda Uno Form-butiker, och även uppleva Uno Form-kök i utvalda Carl Hansen & Søns flaggskeppsbutiker globalt.

Sprida budskapet om dansk design

”Carl Hansen & Søn har mycket gemensamt med Uno Form – allt från blicken för de små detaljerna, som sinkningar, till den funktionalistiska approachen till design, där allt har skalats av ända in till benet. Uno Form-köken fungerar som möbler i sig själva och kompletterar därför vår kollektion perfekt. Att vi samarbetar är verkligen helt logiskt. På så vis kan vi tillsammans se till att sprida budskapet om dansk design ytterligare”, säger Knud Erik Hansen, vd och ägare av Carl Hansen & Søn.

Planen är att börja med att etablera Uno Form-kök i Carl Hansen & Søns flaggskeppsbutiker i München respektive New York. De första köken har dock redan flyttat in hos Carl Hansen & Søn på Fyn. Här kan man nu uppleva Uno Forms ikoniska Classic-kollektion, som är känd för sina karakteristiska lamellådor och minimalistiska kök med synliga sinkningar från Uno Forms Copenhagen Collection.

När vi presenterar våra produkter sida vid sida ger det båda våra varumärken ett lyft och stödjer berättelsen om den danska traditionen inom design och hantverk. — — Peter Bisgaard, försäljningschef på Uno Form

Lyfter båda varumärkena

”Vi strävar båda efter att skapa upplevelser som är anpassade efter individens behov och som utmärker sig både sett till utförandet och materialen. När vi presenterar våra produkter sida vid sida ger det båda våra varumärken ett lyft och stödjer berättelsen om den danska traditionen inom design och hantverk”, säger Peter Bisgaard, försäljningschef på Uno Form.

Båda märkena har långa och traditionsrika historier bakom sig samt är djupt förankrade i det danska möbelhantverket. Carl Hansen & Søns historia började 1908 med ett litet möbelsnickeri i Odense. Detta har i dag har vuxit till 50 000 kvm produktion på Fyn och över 600 medarbetare globalt. Uno Form grundades 1968 när Arne Munch skapade Classic-serien. Den är en tidlös designklassiker som förenar de danska traditionerna inom hantverk och design.

Läs också: