Fredericia Hans J. Wegner nyheter inredning © Fredericia

Fyra nyheter från Fredericia: Fokus på flexibel inredning

Fredericia lanserar nya storlekar, underreden och moduler till klassiker och moderna designmöbler från Hans J. Wegner, svenska Monica Förster och portugisiska Hugo Passos.

Med fyra fina (ny)lanseringer från Fredericia går det att välja fler storlekar, underreden och färger, vilket gör heminredningen ännu mer flexibel och personlig. Wegners Ox Table blir tillgängligt i fler storlekar och nya material och moduler adderas till Monica Förster och Hugo Passos moderna klassiker.

Fredericia Hans J. Wegner nyheter inredning
© Fredericia/Hugo Passos
Fredericia Hans J. Wegner nyheter inredning
© Fredericia/Hugo Passos

Piloti lanseras med nytt underrede

Piloti är ett enkelt och elegant bord designat av Hugo Passos för Fredericia. Piloti Wood lanserades ursprungligen 2016, sedan dess har man lagt till sten i serien och nu lanseras bordet även i ett robust och mångsidigt aluminiumunderrede. Piloti Alu är ingenjörskonst och klassisk elegans i ett, och den flexibla möbeln med lång livslängd byter uttryck beroende på valet av bordsskiva. Piloti finns i tre olika storlekar, som både kan kombineras eller användas individuellt.

Piloti Alu kan beställas från oktober 2022.

Läs också:

Fredericia Hans J. Wegner lanceringen
© Fredericia

Calmo Elements lägger till fler moduler till serien

Calmo soffkoncept kännetecknas av rena linjer, runda former och ett nedtonat elegant uttryck designat av portugisiske Hugo Passos. Med element från Calmo-serien är det möjligt att skapa individuella lösningar som uppfyller ens personliga önskemål och behov. Nu lanseras ännu fler moduler i serien, vilket ökar flexibiliteten och öppnar upp för ännu fler möjligheter.

Nya Calmo Elements i Calmo-serien kan beställas från oktober 2022.

Fredericia Hans J. Wegner lanceringen
© Fredericia/Hans J. Wegner

Hans J. Wegners Ox Table nylanseras i flera storlekar

Ox Table, som ursprungligen designades 1960 av Hans J. Wegner, nylanseras nu i flera storlekar. Den klassiska Wegner-möbeln har en enkel, men samtidigt komplex design med en slank och elegant profil. Bordet finns i ek eller valnöt med ben i rostfritt stål. Ox Table fulländar det ikoniska och sofistikerade setet bestående av Ox Chair och Queen Chair och binder samman serien på ett naturligt sätt. Ox Table nylanseras i storlekarna Ø80, Ø100, Ø120 och Ø150.

Wegner Ox Table kan beställas från oktober 2022.

Läs också:

Fredericia Hans J. Wegner nyheter inredning
© Fredericia/Monica Förster
Fredericia Hans J. Wegner lanceringen
© Fredericia/Monica Förster

Savannah Chair Petit i nya material ger möjlighet till flera färger

Med sitt öppna och avslappnade uttryck bjuder loungestolen Savannah in till en mjuk omfamning. Nu lanseras stolen i en ny storlek och med dynor som kan kläs i flera olika textilier samt i nästan alla tänkbara färger. Savannah har designats av svenska Monica Förster, som är känd för sin fingertoppskänsla för former, färger och detaljer samt sin passion för nya material och teknik. Med Savannah har hon skapat en hyllning till klassiskt hantverk med fokus på komfort, läckra naturmaterial och kombinerade texturer.

Nya Savannah Petit kan beställas från oktober 2022.