TAK Stockholm
© TAK

Här hittar du Stockholms finaste restauranger

Upplev 7 av Stockholms mest imponerande restauranger – med allt från överdådig lyx till en enkel och rustik look.

Restaurant Ekstedt

Med fokus på träkol och rök använder Restaurant Ekstedt uteslutande naturlig värme vid tillagningen av maten. Deras val av naturliga material gäller även inredningen, som i hög utsträckning består av trä i form av vackra träbord och träpaneler. Resultatet är ett otroligt trivsamt och genomfört uttryck.

Operakällaren

Operakällaren, som ligger i det gamla Operahuset, kan man utan tvekan kalla Stockholms överdådigaste restaurang. Med sina imponerande lokaler, otroliga takhöjd, gnistrande kristallkronor och förgyllda paneler kan man inte annat än att känna sig lite kunglig när man äter där.

Barobao

Restaurant Barobao har specialiserat sig på den taiwanesiska rätten bao, som är en het kulinarisk trend just nu. Barabaos inredning är mycket unik och rogivande, med torkade växter hängande från taket, rustika affischer på väggarna och ljusa träbord och stolar.

Beirut Café

Sedan 1999 har Beirut Café serverat libanesisk mat i Stockholm. Wow-effekten är de vackra valvbågarna på väggen, som är dekorerade med mönster från Mellanöstern. Restaurangen lyckas med små medel ge inredningen ett elegant uttryck.

Läs också:

Surfers

Restaurang Surfers erbjuder en kulinarisk upplevelse med smårätter från Sichuan i Kina. Här härskar feng shui, och med de vackra kinesiska väggarna känns det nästan som att befinna sig i ett centralasiatiskt tempel.

TAK

På restaurang TAK kan du uppleva modern skandinavisk mat med en japansk twist. Förutom att erbjuda en imponerande utsikt över Stockholm har restaurangen även en vacker inomhusmatsal, vars luftiga skiljeväggar av trä ger rummet en helt unik dimension.

Calle P

Calle P ligger i en glaspaviljong i en av Stockholms äldsta parker. Besök stället sommartid då restaurangen flyttar ut och cocktailbaren öppnar.