Kay Bojesen lanserar modern nytolkning av känd klassiker

Kay Bojesen introducerer et nyt, bæredygtigt medlem af familien, som vil blive produceret af resttræ, der ellers var gået til spilde. Se særudgaven her.

Björnen fyller år

Den ikoniska Kay Bojesen-björnen fyller 70 år, och för att fira detta lanseras en modern, upcyclad version av den kända klassikern, nämligen ”Reworked Jubilæumsbjørn”.

Förra året firade märket sin kända apas 70-årsdag, och i år har alltså turen kommit till den folkkära björnen.

Jubileumsutgåvan görs av trärester i blandade träslag i ett slags rutmönster av ljusa och mörka färger, som bidrar till att ge formerna extra liv, och med sin arkitektoniska mosaikeffekt är björnen ett distinkt designstatement.
Med sitt hållbara avstamp blir björnen ett unikt föremål, som är tilltalande både ur en hållbarhetsaspekt och för alla Bojesen-samlare. Genom att använda rest- och överskottsträ till det vackra mosaikmönstret ger varumärket nytt liv åt material som annars skulle ha kasserats, samtidigt som varje enskild jubileumsbjörn får sitt eget unika uttryck beroende på vilka träslag som har använts.

Dessutom framhävs specialutgåvan av en 70-årslogotyp under foten.

Läs också:

Reworked Jubileumsbjörnar i restträ från Kay Bojesen Danmark
© Kay Bojesen

Ett tillskott till designarvet

Kay Bojesen hämtade inspiration till sina fina träfigurer från när och fjärran.

Just björnen inspirerades ursprungligen av historien om björnungen Ursula på Københavns Zoo, som blev bortstött av sin mor och fick därför växa upp hos djurparkens direktör och hans fru.

Denna hjärtevärmande historia inspirerade Bojesen att skapa den lilla björnfiguren 1952. Och nu har den blivit tolkad på ett nytt och modernt sätt i linje med tidsandan.

Älskar (även) du Kay Bojesen, kommer du att älska detta erbjudande – du får den fina minielefanten tillsammans med 6 nummer av Scandinavian Living för endast 448 kr.

Reworked Jubileumsbjörnar i restträ från Kay Bojesen Danmark
© Kay Bojesen

Begränsad specialutgåva

Reworked Jubilæumsbjørn liten (H: 14,5 cm) och mellan (H: 25 cm) i återbrukat trä med en jubileumsstämpel under foten kostar 1 095 kr respektive 3 495 kr (rekommenderat pris).

Med anledning av jubileet tillverkas 400 numrerade utgåvor av Reworked Jubilæumsbjørn i modell stor (H: 40 cm) i återbrukat trä och med en jubileumsstämpel under foten till ett pris på 14 999,95 kr (rekommenderat pris).

Jubileumsutgåvan i den lilla respektive den mellanstora modellen finns i handeln från mitten av mars. Den stora modellen av jubileumsutgåvan finns i handeln från mitten av maj 2022.

Reworked Jubileumsbjörnar i restträ från Kay Bojesen Danmark
© Kay Bojesen