12 lampor du bör känna till!

Taklampor, golvlampor, vägglampor och bordslampor – här har vi samlat alltihop.

Taklampor

Balloon Pendel Ø47 x H40 cm
© Bolia

Eleganta ballonger

Den eleganta och luftiga pendeln har designats av tyska Meike Harde. Hennes formspråk kännetecknas av fina strukturer och diskrete detaljer i rena former. Lampan är otroligt dekorativ, samtidigt som pendelns tunna material ger ett rofyllt ljus.

Balloon Pendler, 2.757 SEK, Bolia

BONBON 38 CM - CEILING MOUNTED
© HAY

Färger och detaljer

Den färgstarka lampan är en del av Ana Krăs kollektion i samarbete med HAY. Varje lampa är handvävd med en speciell teknik för att skapa denna alldeles speciella textur. Lampan finns i en massa olika färger och storlekar – lampan ovan är en av de mer neutrala i kollektionen.

Bonbon shade, 6.635 SEK, HAY

GUBI Semi Hanglamp
© Gubi

Tidlös design

Lampan i pulverlackad aluminium är utformad i en tidlös design, som pryder sin plats i alla hem. Den passar perfekt över matbordet – ensam eller i grupp, och tack vare dess trumpetliknande design avger den ett både varmt och behagligt ljus.

GUBI Semi Hanglamp, 2.296 SEK, Gubi

Golvlampor

Vitra Akari 3AD
© Vitra

Handgjord i Japan

Denna vackra och iögonfallande Akari-golvlampa är handgjord i Japan av washipapper, som framställs av bark från mullbärsträdet. Den första Akari-lampan såg dagens ljus 1951, och sedan dess har man skapat mer än 100 olika designer som alla har sitt eget unika uttryck.

Vitra Akari 3AD, 5.545 SEK, Vitra

Leaf Floor Lamp
© Muuto

Inspirerad av naturen

Den enkla golvlampan från Muuto passar perfekt både i vardagsrummet och på hemmakontoret. Lampans eleganta design och dämpade färg gör den lätt och härligt allsidig att använda i hemmet, samtidigt som huvudet kan vinklas och vridas efter behov.

Leaf Floor Lamp, 4.049 SEK, Muuto

Hebe Lamp Base (large), Ferm Living
© ferm LIVING

Det djärva valet

Hebe-lampan från Ferm Living är ett bra förslag på en lampa som bryter med de klassiska linjerna. Lampkroppens organiska silhuett är formad för hand och inspirerad av naturen och femininitet, medan skärmen har ett enkelt uttryck som motvikt.

Hebe Lamp Base (large), 3.854 SEK, Ferm Living

Vägglampor

Valerie Objects Hanging Lamp Nr. 2
© Muller van Severen

Finurliga former

Formgivarna Fien Muller och Hannes van Severen skapade denna vägglampa utifrån ett funktionellt perspektiv, eftersom det inte fanns möjlighet att hänga upp taklampor i deras tidigare hem. Vägglampans design är stilrent enkel och ger inredningen en touch av färg. Lampan finns i många olika färger och former.

Valerie Objects Hanging Lamp Nr. 2, 7.506 SEK, Muller van Severen

OYSTER WALL LAMP BLACK
© ferm LIVING

Havets fynd

Den här vägglampan, som lika gärna kunde vara ett konstverk, är gjuten i återvunnet aluminium. Vägglampan får sin organiska form tack vare sina mjuka och livfulla kurvor, vilket gör att den påminner om ostronskal som har sköljts upp och samlats på stranden. Lampan sprider ett mjukt och trivsamt ljus.

Oyster Wall Lamp, Black, 5.715 SEK, Ferm Living

Journey SHY2 wall lamp
© &Tradition

Månen på väggen

Journey-lampan av Signe Hytte förenar två klassiska geometriska former, vilket ger den ett elegant och enkelt uttryck. Den runda opalglasskärmen påminner om månen och sprider ett mjukt och behagligt ljus. Lampan finns både som vägglampa och bordslampa samt i flera färger.

Journey SHY2, 3.299 SEK, &Tradition

Bordslampor

LULU LAMP, CANTALOUPE
© Cozy Living

Färgstark svamp

Lulu-bordslampan har en stilren, nordisk design med en svampliknande form. Lampan har skapats med fokus på att skapa en trivsam stämning – inte bara i form av en mjuk och vilsam belysning, utan även med fokus på en design i lugna färger och material.

Lulu Lamp, Cantaloupe, 1.412 SEK, Cozy Living

CARRIE LED LAMP
© Menu

Belysning to-go

Det som skiljer Carrie-bordslampan från andra är dess otroligt funktionella design. Lampan kan användas var som helst och är till och med bärbar. Den ger ett milt och varmt ljus vilket är perfekt för att skapa en trivsam atmosfär.

Carrie Table Lamp, 1.985 SEK, Menu

MECONOPSIS BORDSLAMPA
© Hein Studio

Ljus från en blomma

Denna estetiska och minimalistiska bordslampa är tillverkad av mässing, stål och onyx. Lampans unika kombination av färger ger ett alldeles speciellt uttryck, och skärmens två lager gör det möjligt att skapa ett mjukt ljus i hemmets mörka vrår. Designen är dessutom inspirerad av bergsvallmon.

Meconopsis Table Lamp, 5.370 SEK, Hein Studio