Smartglödlampa
© LIFX

6 gadgets för bättre hygien och inomhusklimat

Vi har samlat årets smartaste gadgets som kan hjälpa dig att hålla bakterierna borta eller skapa sundast tänkbara inomhusklimat.

Smartglödlampa om dagen, bakteriedödare om natten

Tillverkaren LIFX har gjort det möjligt att eliminera bakterier hemma utan att behöva lyfta ett finger. Det är nämligen möjligt med glödlampan Clean A19 E26, som kan döda bakterier i rummet när ingen är där. Den fungerar dessutom som en smartglödlampa.

Clean A19 E26, $47.99 - $69.99, LIFX

Soffbord IKEA
© IKEA

Luftrenare i soffbordet

Har du begränsat med yta hemma och vill slippa att ha en klumpig luftrenare stående? I så fall är Ikeas soffbord med inbyggd luftrenare en perfekt lösning för dig. Soffbordet renar luften från partiklar som damm och pollen, och du kan justera fläktens hastighet efter eget behov.

STARKVIND, 1.295 kr., IKEA

Kasper Salto UV-bänk
© Gloria Mundi Care

Ge dina föremål ett UV-bad

Den prisbelönta danska arkitekten Kasper Salto har i samarbete med teamet från den erfarna ingenjörsfirman EFSEN UV & EB Technology utvecklat UV-bänken. Bänken fungerar på så vis att den belyser föremål med UV-ljus som desinficerar dem. Designen är diskret och elegant, vilket gör att bänken smälter in i de flesta omgivningar. Du får därmed en produkt som både är stilren och desinficerande på en och samma gång.

Läs mer om UV-bänken här

Dyson luftrenar
© Dyson

Bättre inomhusklimat med Dyson

Dyson har lanserat den smartaste luftrenaren hittills, som garanterar dig ett sunt inomhusklimat. Luftrenaren har utvecklats för att fånga upp ultrafint damm, allergener samt potentiellt farliga flyktiga organiska föreningar(VOC), bland annat formaldehyd, som är partiklar som dina möbler kan avge. Det finns flera smarta modeller som även har inbyggd fläkt och värmefläkt.

Purifier Cool Formaldehyde, 7 190 kr, Dyson

Kolmonoxidvarnare
© Netatmo

Undvik kolmonoxidförgiftning

Du kan varken se, lukta, smaka eller på annat sätt själv registrera kolmonoxid i luften. Blir du förgiftad av denna gas kan det vara livshotande. Därför kan denna kolmonoxidvarnare skänka trygghet, eftersom den varnar med en larmsignal när den detekterar kolmonoxid i luften. Dessutom skickar den även ett meddelande till din mobil, så att du blir informerad även om du inte är hemma.

Kolmonoxidvarnare, 1 099,99 kr, Netatmo

LARQ Bottle PureVis
© LARQ

Självrengörande vattenflaska

Denna smarta vattenflaska från LARQ har en innovativ och exklusiv design. Flaskan är självrengörande och varannan timme aktiveras en UV-C-lampa i flaskan, som neutraliserar upp till 99 % av alla biologiska föroreningar från dricksvattnet i flaskan.

LARQ Bottle PureVis, €89.00 - €99.00, LARQ

Läs också: