6 imponerande, men enkla, IKEA-hacks

Genom att utgå från den väldigt enkla Billy-hyllan kan du skapa fantastiska resultat!

Vi älskar alla de möjligheter som gömmer sig i den klassiska BILLY-hyllan, vilket gör det enkelt att ge den en personlig touch. Läs vidare här och låt dig inspireras av 6 smarta IKEA-hacks med BILLY-hyllan.

Vackra kontraster

Här kan man verkligen tala om en imponerande förvandling. Från en enkel vit hylla till den mest imponerande inbyggda hylla med valvinramning överst. Vi tycker även att kontrasten mellan de svarta och vita detaljerna är otroligt läcker. Föredrar du en mer industriell look, kan du hitta inspiration till ett speciellt IKEA-hack med VITTSJÖ-hyllan här.

Läs mycket mer om projektet här.

Hylla med karaktär

Det här projektet riktar sig till dig som älskar att inreda med unika möbler. Hyllan lyfts verkligen till nya höjder tack vare de böjda panelerna i ekträ, som ger den en elegant och organisk finish. Här går hyllan i naturligt trä, men du kan ge den ytterligare en twist med en fräsch färg.

Se hur du gör här!

Enkelt men effektivt

Även om den här Billy-hyllan är lite enklare än de andra, är resultatet ändå väldigt imponerande! Här används hyllan i flera olika höjder som ställs intill varandra för att skapa en intressant dynamik i rummet. Som pricken över i:et är hyllorna målade i samma färg som väggen, vilket ger lösningen en i det närmaste ”inbyggd” finish.

Se fler bildar av projektet här.

En nick till naturen

Vi fullkomligt avgudar detta IKEA-hack, som bara är helt rätt på alla sätt och vis. Här används rotting till luckorna, vilket ger ett otroligt lätt och luftigt uttryck, samtidigt som det plockar in fler av naturens material i hemmet.

Läs mer om hacket här!

En äkta färgexplosion

Här har den klassiska Billy-hyllan fått sig en lekfull och färgglad makeover! Varje enskilt hyllplan har skurits till på sitt eget unika sätt, vilket skapar en finurlig och o-perfekt look. De mjuka kanterna och välvda gavlarna skapar ett speciellt flöde, som kan ge en effektfull kontrast till en klassiskt skandinavisk stil med skarpa linjer. Avslutningsvis är den knallorange färgen en läcker och kreativ detalj som ger hyllan en sista avgörande touch.

Se mer av hyllan här.

Dröm i mörkgrönt

Det är galet hur stor skillnad rätt färg kan göra! Här har Billy-hyllan fått en läcker mörkgrön färg, som ger den en förnäm finish. Som en genialisk detalj består hyllans nederdel av stängda skåp. Det gör att det finns gott om plats för förvaring, utan att hyllans finish känns för tung.

Se hur du gör här!