6 överskådliga gör-det-själv-projekt

Låt dig inspireras av dessa enkla, men imponerande projekt till hemmet.

Gör-det-själv på ett enkelt sätt

Vill du ge hemmet ett lyft på ett både enkelt, personligt och billigt sätt? För alla som svarar ja på den frågan, har vi här samlat sex gör-det-själv-projekt som bara är att kasta sig över. Låt dig inspireras av spektakulära väggdekorationer, hembyggda bänkar och elementskydd samt geniala IKEA-hacks.

Sätt din egen prägel på dina möbler

Populära IKEA-hacks blir aldrig omoderna och är relativt överskådliga projekt att ge sig på eftersom man har den enskilda möbeln att utgå från. Det finns så klart vissa hacks som är mer omständliga än andra, men en bra start kan vara att sätta din personliga prägel på ett enkelt och klassiskt skåp.

Skåpet måste förstås inte komma från IKEA. Du kan till exempel skära hål i luckorna och dekorera dessa med rotting, som man har gjort här. Det ger möbeln ett luftigt, men samtidigt annorlunda uttryck.

Läs också:

Greppa målarpenseln

Ett lager färg kan göra underverk i varje hem och är samtidigt ett relativt enkelt gör-det-själv-projekt. Du kan måla ett helt rum, en enskild vägg eller som här, leka med färger och kontraster och bara måla halva väggen. Det ger rummet karaktär och låter samtidigt de båda färgerna komma till sin rätt var för sig.

Bygg en smart och platsbesparande bänk

Byt ut hälften av matstolarna mot en hembyggd bänk. Det sparar plats och så kan du samtidigt bygga bänken så att den passar in i just ditt hem. En bänk vid matbordet är genialt i ett litet eller långsmalt matrum och ger samtidigt matbordsgruppen en mer avslappnad och personlig touch. Om du vill kan du integrera ett förvaringsutrymme i din hembyggda bänk och därmed slå två flugor i en smäll.

En personlig tavelvägg

Dekorera en tom vägg med en mängd fina affischer och tavlor. En tavelvägg är ett enkelt sätt att tillföra både färg och personlighet i inredningen, samtidigt som hemmet snabbt får en wow-faktor. Du kan göra tavelväggen precis som du vill. Den kan till exempel vara väldigt enkel med ett fåtal tavlor placerade i ett grafiskt mönster, men den kan även vara vildare med en massa tavlor mer slumpvis placerade på väggen.

Läs också:

Elegant elementskydd

Uppgradera hemmet med ett hemgjort elementskydd. Det finns gott om möjligheter att sätta sin egen personliga prägel på elementskyddet och därmed se till att det passar perfekt in i just ditt hem. Ett vackert och elegant sätt att dölja ett element, som samtidigt kan användas som en fin hylla för växter eller små prydnader.

Unik väggdekoration

Vill du ge en tom vägg ett stilrent och enkelt lyft som inte skapar för mycket färgbuller i inredningen? I så fall har vi här det perfekta gör-det-själv-projektet för dig! Ge din vägg struktur och låt den fylla ut lite i rummet genom att hänga upp tomma ramar eller paneler på väggen och därefter måla dessa i samma färg som väggen. På så vis får du väggen att fungera som blickfång på ett diskret och dämpat sätt.