7 enkla gör-det-själv-projekt

Vill du piffa upp inredningen med ett nytt gör-det-själv-projekt? Här hittar du inspiration.

Sätt färg på väggarna

Med en klar färg eller en mönstrad tapet kan du enkelt skapa ett helt nytt uttryck i ditt hem.

Det tar inte särskilt lång tid att varken måla eller tapetsera en vägg när man väl kommit underfund med hur man gör. Det är naturligtvis viktigt att man sätter sig in i tillvägagångssättet innan man kör igång.

Tillför färg och karaktär till interiören

Med en bildvägg får du enkelt in massor av färg i inredningen, samtidigt som det ger uttryck för din personliga stil med en extra liten twist.

Så fort bilderna och ramarna är inköpta är bildväggen snart på plats.

Förnya dina gamla möbler

Du kan enkelt piffa upp gamla och slitna möbler med en omgång färg. Oavsett om det handlar om en gammal stol, ett bord eller en vintagelampa kan rätt färg göra underverk.

Det är viktigt att undersöka vilken typ av färg som ska användas till den enskilda möbeln och dessutom om det krävs något förarbete före målning, som t.ex. slipning av en trämöbel.

Bygg ett eget elementskydd

Elementskydd är en underskattad inredningsdetalj, men faktum är att rätt elementskydd verkligen kan bidra till att skapa ett lugnt och harmoniskt uttryck i ditt hem. Så varför inte bygga det själv?

Det kräver naturligtvis att man är händig och varken räds vattenpass eller tumstock, men lyckas man med uppgiften kommer man garanterat att älska resultatet.

Skapa ditt eget konstverk

Med PU-skum kan du enkelt skapa ett eget konstverk som verkligen sticker ut i ditt hem, samtidigt som det tillför massor av karaktär och en konstnärlig touch till övrig inredning.

Oavsett om gäller en ram på en spegel eller ett separat konstverk är det bara att ta sig an uppgiften. Ett hett tips är att följa någon av de många guider som finns på nätet. Då blir det enklare att göra rätt.

Ge ditt sängbord en personlig touch

Klä in sängbordet med ditt favoritkakel för att tillföra en personlig och unik touch.

Det finns massor av inspiration att hämta på exempelvis Instagram, där inte minst denna gör-det-själv-trend är väldigt populär.

Dessutom är det ett smart sätt att diskret smyga in dina favoritfärger i sovrummet, samtidigt som du får möjlighet att designa ditt helt egna sängbord.

Din egen örtträdgård inomhus

Ge inredningen lite extra färg och liv med en egendesignad örtträdgård inomhus. De härliga, gröna kryddörterna skapar skön stämning i köket och är dessutom bra att ha nära till hands vid all matlagning.