8 måsten för vintermyset

Följande åtta fynd höjer mysfaktorn på allvar när det är kallt och mörkt ute.

Mys är ett måste

Vinter, kyla och mörker kräver mys – helst i massor!

Slå dig ner med en varm pläd i soffan, tänd levande ljus, drick en kopp kaffe eller samla familjen till en mysig spelkväll. Vi guidar dig genom vintermånaderna med de mysigaste fynden som verkligen maxar mysfaktorn.

ullfilt
© TEKLA

Mjuk och varm pläd

Sätt färg på vardagen samtidigt som du höjer mysfaktorn med denna vackra ullpläd från TEKLA. Pläden finns i en mängd färger, så det är bara att välja den som passar bäst hemma hos dig.

Den perfekta pläden för soffmys under kalla vinterkvällar. Draperad över soffans armstöd pryder dessutom pläden sin plats – eventuellt med en matchande kudde.

Pure new wool blanket, TEKLA, hitta pläden här.

Läs också:

lampa scandi röd
© &Tradition

Ta myset med dig

Låt Verner Pantons kända Flowerpot-lampa sprida sitt trivsamma ljus därhemma. Den bärbara versionen av Flowerpot-lampan har en USB-laddkabel, som gör att du kan du låta myset följa med dig runt i hemmet.

Lampan är dessutom dimbar, så du kan ställa in ljusstyrkan så att den passar perfekt i det rum och i den situation där lampan används.

Flowerpot VP9 portable table lamp designad av Verner Panton, &Tradition, hitta lampan här.

randiga färgglada ljus
© HAY

Levande (och färgstarka) ljus
Det finns inget så mysigt som levande ljus när det är mörkt och kallt ute, men varför inte ge de klassiska stearinljusen en färgstark twist?

Dessa fina randiga ljus från HAY pryder sin plats i alla hem och är samtidigt ett enkelt och diskret sätt att smyga in färger i inredningen. De finns i många fina färgkombinationer, som med fördel kan blandas för ett lekfullt uttryck.

Stripe candle, HAY, hitta ljusen här.

vattentät högtalare
© Bang and Olufsen

Låt musiken sprida sig

Fyll rummet – eller hela hemmet med musik som du älskar. Den stilrena högtalaren från danska B&O kan enkelt bäras med från rum till rum – och du kan till och med ha den i badrummet.

Den är nämligen vattentät. En robust högtalare som tål att användas.

Beosound A1, B&O, hitta högtalaren här.

Läs också:

© Scandinavian Living

Den perfekta mysläsningen

Älskar du också allt som har med heminredning, arkitektur och design att göra? I så fall är vår tidskrift, Scandinavian Living, den perfekta mysläsningen för dig.

Läsning är ett perfekt sätt att koppla av på och här får du samtidigt massor av inspiration till hemmet. Scandinavian Living ger dig dessutom möjlighet att hänga med i de senaste trenderna inom skandinavisk design, arkitektur, inredning och livsstil. What’s not to like!?

Läs mer här.

kaffemugg keramik
© The Studio Arhoj

Kaffe är ett måste

Vi är många som tycker att en god kopp kaffe är lika med hög mysfaktor – särskilt när det är kallt ute. Njut av ditt kaffe i denna dekorativa kopp, som är handgjord och därför helt unik!

Det rustika uttrycket, den eleganta blå färgen och enkla designen gör att koppen skiljer sig från mängden. När du inte använder koppen kan du med fördel låta den stå framme och pryda en hylla i köket.

Mion mug, Studio Arhoj, hitta koppen här.

myntate
© Østerlandsk Copenhagen

… eller föredrar du kanske te?

Tedrickarna ska självklart också ha sitt. Vi är nämligen många som också helt instinktivt förknippar te med mys.

Om du vill ha en alldeles särskild teupplevelse ska du utforska det hyllade danska temärket Østerlandsks många olika tesorter. Deras teer bjuder på massor av smak och ljuvliga dofter, och du kan även köpa underbart vackra teburkar till teet. Dessa eleganta teburkar är riktigt vackra att ha stående framme på en hylla i köket.

Mermaid tea, Østerlandsk 1889 Copenhagen, hitta teet här.

Läs också:

hay backgammon Brädspel
© HAY

Samla familjen

Stäng av teven, lägg bort mobilerna och samla familjen runt ett gammalt hederligt brädspel. Varför inte HAY:s dekorativa backgammon i fina röda, blå och off-white toner?

Spelets design ger det klassiska brädspelet en modern touch och det är fint nog för att kunna ligga framme där hemma.

Backgammon-spel, HAY, hitta spelet här.