tv-apparater inredning
© Samsung

Är du trött på fula tv-apparater? Här är våra tips på tv-apparater som passar in i din inredning

En tv måste inte vara en nagel i ögat i inredningen.

Tv som ger inredningen ett lyft

Ofta är tv:n ett stort schabrak som inte passar in i resten av inredningen, tvärtom kanske den till och med drar ner den. Men så behöver det inte vara.

Det finns i alla fall minst två tv:ar på marknaden som verkligen är vackra och som ger inredningen ett lyft istället för tvärtom.

De är i två mycket olika prisklasser, så här bör det finnas ett alternativ för alla plånböcker.

tv-apparater inredning
© Samsung

Samsungs The Serif

Samsung håller på att positionera sig som en tv-leverantör som vittnar om god smak. Med The Frame visade man att en tv kan vara så vacker att den smälter in sömlöst i inredningen.

Även The Serif är en modell som passar in i din inredning – och till och med fungerar som ett estetiskt tillskott.

Tv:n har designats av Rowan och Erwan Bouroullec och kännetecknas av en smäcker fot och karaktäristiskt I-formad profil.

The Serif finns i tre storlekar – 43, 49 respektive 55 tum – och två färger, vitt och mörkblått.

The Serif, Samsung

tv-apparater inredning
© Bang & Olufsen

Bang & Olufsen Beovision Harmony

Beovision Harmony från Bang & Olufsen är i hög grad en tv som kräver sin plats i vardagsrummet. Här är filosofin den rakt motsatta till ambitionen om att tv:n ska smälta in i inredningen. Den är istället en showpiece som ska visas upp.

Bang & Olufsen har själva beskrivit verket som en fjäril, som öppnar sina vingar och fäller ut två eleganta paneler i ek och aluminium, varpå en tunn skärm skjuts upp till en perfekt synhöjd.

Tv:n bygger vidare på Bang & Olufsens designikoner, bland annat Capri-serien som lanserades 1959 och var designad för att kunna integreras i vardagsrummet.

Denna praktiska showpiece finns i fyra storlekar – 65, 77, 83 respektive 88 tum och med tre olika typer av paneler – Oak Wood, Light Oak Wood och Grey Melange fabric.

Beovision Harmony, Bang & Olufsen.