15 dekorativa speglar som ger badrummet en boost

Vi har samlat 15 badrumsspeglar. Listan rymmer allt från stora speglar till makeupspeglar – kanske hittar du en som passar ditt badrum.

En snygg badrumsspegel kan sätta tonen för hela rummet

En spegel i badrummet är ett måste när du vill lägga makeup, raka skägget eller sätta upp håret. Badrumsspeglar kan dock vara mer än bara funktionella – de kan även bidra till att sätta en helt egen prägel på stämningen i rummet.
Därför har vi samlat 15 badrumsspeglar i fem olika kategorier. Hitta den spegel som exakt passar den stämning som du vill ha i ditt badrum.

1. Runda speglar till badrummet

En rund spegel är inte bara estetiskt snygg, utan kan även bidra till att skapa kontrast till de strikta linjer och fyrkantiga kakelplattor som ofta dominerar i ett badrum.
Den runda spegeln är en av de stora badrumstrenderna, och det finns många olika att välja på. Vi har hittat tre snygga varianter som kanske kan hjälpa dig att välja rätt.

Ikea rundt spejl
© IKEA

Badrumsspegel från IKEA

Den runda spegeln Lindbyn från IKEA ger med sin stora, runda form liv åt badrummet. Beroende på hur ditt badrum ser ut kan du som på bilden välja att kombinera den med flera runda speglar, vilket är praktiskt och får rummet att verka större.
Priset för spegeln är 499 kr, men den finns i flera storlekar och färger, om du vill se mer.

Gejst rundt spejl
© Gejst

Gejst

Spegeln här är designad av Michael Rem för Gejst och ingår i serien "Kollage". Serien är inspirerad av den franska upphängnings- och organiseringsmetoden ”french cleat” som ofta används i verkstäder och garage.
Kollage-kollektionen omfattar även krokar, blomkrukor och en hylla som kan kombineras med spegeln om man vill ha ett genomgående tema i badrummet.
Spegel för 1640 kr.

eva-solo-rundt-spejl
© Eva Solo

Eva Solo

Denna minimalistiska runda spegel från Eva Solo är en annorlunda variant på den populära runda spegeln med läderrem. Spegeln har ett kraftigt läderband som används för upphängning.
Badrumsspegeln finns i flera storlekar och priserna börjar på 2187 kr.

2. Makeupspeglar

En liten badrumsspegel eller makeupspegel kan vara praktisk om man vill vara helt säker på att makeupen sitter som den ska. Förutom att den är funktionell fungerar den fina lilla spegeln även som en fin detalj i badrummet när den inte används.

skagerak makeupspejl
© Skagerak

En liten badrumsspegel från Skagerak

En liten handhållen makeupspegel kan vara en god vän som hjälper till att upptäcka även de minsta detaljerna. Denna fina spegel i ljust ekträ från Skagerak kan förutom att fungera som spegel även pryda badrummets skulpturala design när den inte används.
Finns i två storlekar – från 1395 kr.

Hay Pocket Mirror
© Hay

Hay

En Pocket Mirror från Hay är förvisso en liten makeupspegel, men likväl är storleken perfekt för att ha liggande på handfatet eller ha med i väskan när man är på språng.
Spegeln finns med fyra olika mönster på baksidan. Hitta återförsäljare här.

Norman Copenhagen makeup
© Norman Copenhagen

Normann Copenhagen

Makeupspegeln Flip från Normann Copenhagen har en design som inspirerats av det traditionella sminkbordet. Spegeln är designad med tanke på en fri och organisk form, vilken står i fin kontrast till de rustika material som den är tillverkad av.
En bra funktion hos sminkspegeln är att den kan vinklas både uppåt och nedåt samt roteras hela vägen runt.
Flip finns i sex färger med priser från 1025 kr.

3. Stora speglar

Det är ingen hemlighet att speglar kan få rummet att verka större. Med en stor badrumsspegel kan den förstorande effekten komma till sin rätt på allvar. Om du vill skapa en känsla av ett rymligt badrum är det alltså en god idé att gå på jakt efter en stor spegel.

AYTM stort, ovalt spejl
© AYTM

Elegant spegel till badrummet från AYTM

Denna spegel ingår i AYTM:s spegelkollektion Angui, som ger liv och elegans med sin färgade ram.
Den ovala AYTM-spegeln finns i två storlekar. Väljer du den största eller kombinerar flera intill varandra kan du på allvar skapa en dramatisk och spännande effekt i badrummet.
Spegeln finns i fem färger och priserna börjar på 159 euro.

House Doctor - stort spejl
© House Doctor

Badrumsspegel av återvunnet trä

Med den här stora spegeln från House Doctor kan du ta in hela omgivningen. Spegelns ram är tillverkad av återvunnet trä, vilket innebär att varje spegel har sitt eget unika utseende.
Spegeln är som gjord för ett större badrum där den kan bidra med ett rustikt och spännande uttryck. Hitta återförsäljare här.

ferm-living-spejl
© Ferm Living

Ferm Living

Den stora golvspegeln från Ferm Living är estetiskt designad med de pulverlackade metallbågarna som pryder spegelns topp och botten. Spegeln kan antingen lutas mot väggen eller hängas upp med hjälp av öglor på spegelns baksida. Priset för badrumsspegeln är 295 euro.

4. Badrumsspeglar med belysning

Speglar med belysning är en smart detalj i badrummet. Dessutom ger det ett behagligt ljus i rummet och kan till och med vara energibesparande jämfört med andra badrumslampor.

IKEA-spejl med lys
© IKEA

Spegel med förvaring

Denna spegel med belysning från IKEA ger inte enbart bra ljus utan rymmer även de mest nödvändiga badrumstillbehören.
Spegeln har ett diffust sken som enkelt lyser upp ett mindre badrum.
Du kan välja mellan två storlekar och priset börjar på 1995 kr.

Zone Denmark spejl med lys
© Zone Denmark

Zone Denmark

Bra ljus är viktigt när man ska sminka sig. Zone Denmark har integrerat ljus längs hela kanten på denna makeupspegel. Det finns alltså goda förutsättningar för att skapa en snygg sminklook, även om ljuset i badrummet inte är det bästa.
Spegeln finns som både bordsspegel och väggspegel, i flera färger.

Dansani spejl med lys
© Dansani

Badrumsspegel med fint ljus

Danska Dansani har specialiserat sig på badrumsdesign. Därför har de även flera speglar med belysning att välja på. Denna spegel från serien Mido+ har inbyggda, integrerade ljusfält som skapar snygg belysning över handfatet. Hitta återförsäljare här.

5. Fyrkantiga speglar

Den klassiska, fyrkantiga spegeln återfinns i många badrum. Och det finns det goda skäl till. Den kantiga spegeln passar nämligen ofta fint ihop med de linjer som redan finns i badrummet.

Muubs-spejl
© Muubs

Elegant badrumsspegel med förvaring

Denna fyrkantiga väggspegel från Muubs har en handgjord ram av teakträ. Det snygga hantverket blir extra tydligt i kanterna, där ramen är sammanfogad med sinkning – en gammal och mycket hållbar teknik.
Tack vare teakramens breda kanter kan den även användas som hylla för mindre föremål.

Menu spejl
© Menu

Svart spegel

En enkel rektangulär spegel med mjuka kanter, som denna från Menu, passar fint i de flesta badrum. Den stilrena spegeln gör sig bra ensam, och effekten förstärks om man hänger flera intill varandra.
Spegeln finns i svart och vitt, och priset är 370 euro.

Vipp spejl
© Vipp

Vipps förslag på badrumsspegel

Vipps förslag på badrumsspegel har en ram med mjuka, rundade kanter och ett framskjutet glas som får spegeln att verka lätt trots designen i gedigna material.
Beroende på hur stort utrymme du har finns spegeln i tre olika storlekar, i antingen vitt eller svart. Hitta återförsäljare här.