6 enkla tips för ett rent badrum

Har du också problem med konstiga fläckar eller vanliga kalkavlagringar? Spana då in dessa smarta tips.

Säg farväl till kalk

Om du har problem med kalkavlagringar på glaset i duschkabinen kan du prova att spraya på lite vinäger. Torka med fuktig trasa och vips är allt kalk borta.

Kom till rätta med svartmöglet

Det är inte ovanligt att det bildas mögel i fogarna mellan golv och vägg, men faktum är att det kan avlägsnas genom att applicera lite ättiksyra. Låt verka en stund och skura därefter med en svamp.
KOM IHÅG: Innan du applicerar ättiksyra bör du fukta området med vatten. Låt inte syran verka för länge innan du skurar rent.

Ta bort rostfläckar med ättiksyra

Om du har fått fula rostfläckar på dina vita handdukar kan du prova att doppa fläckarna i en blandning av vatten och ättiksyra – använd 2 liter vatten till 2 deciliter ättiksyra.

Få en skinande ren toalett

Om din toalett är missfärgad och gråaktig i kan du prova att gå över med lite vinäger. Om det inte ger resultat kan du istället försöka med lite ättiksyra.

Glänsande badrumskakel

Ättiksyra är bra till många saker – även till badrumskaklet. Dessutom är ättika bättre för miljön än rengöringsmedel, och faktum är att ättika oftast är allt som krävs.

Raklödder till dina speglar

Om din spegel immar igen när du duschar kan du prova att smeta på lite raklödder. Torka sedan av med en torr trasa. Nästa gång du duschar kommer resultatet garanterat att visa sig.