8 av våra mest otraditionella badrum

Hitta inspiration till mer välbefinnande och njutning i vardagen med några av våra mest annorlunda och extraordinära badrum.

Eksklusivt badeværelse på hele tagetagen
© Styling: Elisabeth Kruse Foto: Maria Vous

Spadröm under taknocken

På översta våningen i denna bostad kliver man in i ett rum som utstrålar välbefinnande. Här har man övergivit de traditionella zonindelningarna och istället valt att placera en fristående dusch mitt i rummet.

Rummet präglas av en enkel och minimalistisk stil, och detaljerna är noga genomtänkta. Här kan man ta en paus från vardagen och bara fokusera på avkoppling och att skämma bort sig själv.

Luksuriøst marmorbadeværelse
© Andreas Mikkel Hansen

En ren marmordröm

Detta badrum har skapats utifrån ett önskemål om en lyxig fristad där välbefinnande och njutning står i fokus. Varje detalj i det unika badrummet är noga genomtänkt.

Familjen som bor i huset har bland annat sett till att musik strömmar ut från taket i badrummet, vilket skapar en härlig känsla av lugn. För dem är det som att kliva in i en avslappningszon, där allt annat stängs ute.

De använder sig även av dofter som ger känslan av att vara på spa och golven är härligt varma tack vare golvvärme.

Smukt badeværelse med terrazzogulv
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

När badrum och sovrum smälter samman

Det svarta golvet i sovrummet och det vackra terrazzogolvet i badrummet markerar en diskret övergång mellan de två rummen, som i övrigt bara åtskiljs av en glasvägg och en dekorativ gardin.

Det fristående badkaret står som en skulptur mitt i rummet, där vattnet kommer ovanifrån. Ett rum som rymmer många unika detaljer och massor av själ.

Råt badeværelse med beton og marmor
© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz
Råt badeværelse med beton og marmor
© Foto: Birgitta Wolfgang, Styling: Cora Lucaz

Enkelt och rustikt

Betong och marmor skapar ramarna för detta rustika badrum med många fina detaljer. Trots materialens rustika uttryck bidrar de samtidigt med värme och lugn till det förhållandevis stora rummet.

Det stora handfatet och spegeln delar diskret upp rummet i två avdelningar, så att duschavdelningen blir mer privat.

Badeværelse i flotte materialer og med smuk udsigt
© Krista Keltanen/Living Inside

Njut av utsikten

Här kan man njuta av utsikten över vattnet och de vackra trädtopparna samtidigt som man skämmer bort sig själv i badkaret.

Det vackra och stilrena badrummet ligger i direkt anslutning till husets största sovrum och har ett genomgående enkelt, praktiskt och estetiskt uttryck.

Badeværelse der fungerer som et stort forkælelsesrum
© Maria Vous
Badeværelse fungerer som et stort forkælelsesrum
© Maria Vous

Ett stort lyxigt rum

Badkaret är medelpunkten i detta stora badrum och fungerar samtidigt som samlingspunkt för familjen på tre personer som alla kan vara i badkaret samtidigt.

Det moderna och lyxiga rummet innehåller vackra gamla detaljer såsom originaldörrar, fönster och karmar som bevarats vid renoveringen, och det tillför massor av själ och karaktär till rummet.

Badeværelse med terrazzofliser
© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Terrazzodrömmen

Terrazzo knyter starkt an till inredningen i de nordiska badrummen, och här har man på vackrast tänkbara sätt kombinerat med ek och mässingsdetaljer.

De karakteristiska terrazzoplattorna är ett vackert och färgglatt komplement till resten av rummet och ger rummet en unik känsla.

Terrazzo erbjuder samtidigt en praktisk och långsiktig lösning i badrummet.