Elegant badrum med marmor från golv till tak

Det är marmorn som i hög grad utgör blickfånget i det här badrummet. Och det med rätta. För ger badrummet en alldeles unik och elegant framtoning som förvandlar triviala vardagsritualer till rena lyxupplevelsen.

3 viktiga kriterier

Marmor spelar huvudrollen i det här badrummet. Men det var inte långt ifrån att det inte hade blivit någon marmor alls, och det av flera skäl.

– Jag hade tre kriterier: Storleken på plattorna skulle vara 80 x 80 cm, de skulle läggas kant i kant utan fogar och det skulle vara Jura Grau-marmor. Men dessa tre saker är inte möjliga att göra samtidigt, fick jag reda på, berättar Michael Jensen.

En utmaning kommer sällan ensam

Han lyckades dock få upp plattorna, som för övrigt även lig- ger i resten av huset, till 70 x 70 cm. Men då kom nästa utma- ning.

För all marmor kom från samma brott i Tyskland och när den äntligen anlände efter en lång transport och murarmästa- ren packade upp den ringde han, lätt panisk, till Michael och sa: ”De har spruckit allesammans.”

Men det skulle visa sig att så inte var fallet.

gigantisk duschkabin i marmor
© Andreas Mikkel Hansen

I badrummet i Hasseris känns det nästan som om i befinner sig i ett hamam. Armaturerna kommer från Dornbracht.

En naturlig ådring

– Du har beställt marmor – det är ådring som går genom stenen. Om du sätter ner nageln märker du att den inte är sprucken.

När Michael ringde upp leverantören kunde denna skrattande lugna Michael med att det inte var sprickor, bara naturliga ådring.

Ett större arbete än förväntat

Förutom att marmor väger jättemycket så varierade tjockle- ken på plattorna med en halv millimeter.

Detta gjorde att murarmästaren fick slita med att skära till dem – både när det gällde plattorna till golvet och de som skulle fasas så att kanterna kunde mötas på sittplatserna inne i duschen.

– Jag har alltid drömt om en rymlig duschkabin där man kan gå in från båda håll och med två duschhuvuden så man slipper så man slipper vänta på sin tur, berättar Michael.

Läs också:

Som en svit på ett femstjärnigt hotell

Pricken över i:et är samhörigheten mellan badrummet, sov- rummet och garderoben som ligger i förlängning av varandra.

– Vi har inrett denna del av huset så den påminner om en svit på ett femstjärnigt hotell.