Litet badrum med inbyggd förvaring och blommiga tapeter

Badrummet på bara 4 kvadratmeter är vackert och djärvt inrett.

Funktionellt badrum med blommiga inslag

Nadia Lassen, CEO för designföretagen Nuura och Gejst har tillsammans med sin man inrett ett badrum på bara 4 kvadratmeter. Med blommiga tapeter och mässingsdetaljer har de skapat en internationell stilupplevelse för sina gäster. De har med smarta förvaringslösningar gjort det lilla badrummet till ett funktionellt utrymme för sin familj på sex personer.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glotti Press

En känsla av välbefinnande

Nadia Lassen arbetar till vardags med design som CEO för de två designföretagen Nuura och Gejst. Det syns tydligt i hennes unika badrum där framför allt den iögonfallande blommiga tapeten och de dekorativa mässingsdetaljerna sätter stilen.

– Eftersom badrummet även fungerar som gästtoalett ville jag skapa en hotellkänsla som var inbjudande för våra gäster. En plats som är härlig och där man får en känsla av välbefinnande. En toalett är ju inte i sig själv charmig, men den är en nödvändighet. Därför byggde vi höga paneler och har använt material som storblommig tapet, mässingsdetaljer, mönstrat kakel, svarta möbler, rosa tak och blanka, lerfärgat klinker som skapar en annorlunda upplevelse, berättar Nadia.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glotti Press

Inspirerad av fransk, italiensk och engelsk byggstil

Hon har inte valt något viss stil men har inspirerats av bland annat fransk, italiensk och engelsk byggstil där man generellt vågar ta ut svängarna lite mer än vad vi annars är vana vid i det minimalistiska Skandinavien där vita väggar och enkla lösningar fortfarande präglar de allra flesta badrum.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glotti Press

Ett optimerat utrymme

Badrummet är under 4 kvadrat och skulle både fungera som gästtoalett och badrum för familjen på sex personer. Därför har Nadia och hennes man Kasper strävat efter att optimera utrymmet så mycket som möjligt.

– Vi har valt inbyggda hyllor både i duschen och vid tvättstället där vi har skapat en tvättmöbel som går från vägg till vägg med stora lådor för toalettartiklar. Samtidigt har vi byggt ett skåp över toaletten där vi kan förvara alla tänkbara småsaker, berättar Nadia.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glotti Press
© Foto: Andreas Mikkel Hansen, styling: Glotti Press

Ett förbisett rum

För Nadia är badrummet ett rum som ofta glöms bort och som måste få lite mer uppmärksamhet. För som hon säger är det trots allt det rum där de flesta börjar och slutar sin dag.