Med hjälp av genomgående trälameller sticker bad- och sovrum ut

Endast en skiljevägg av glas gör två rum till ett. Se det stora rummet med den unika utsikten här.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Sovrummet är inrett i en enkel stil med en inbjudande säng från Hästens och ett överkast från &Tradition. Ändå är rummet uppseendeväckande med utsikten över badrummet och trälamellerna i taket. Lamporna i taket kommer från One A och klinker- plattorna i Oppdal-skiffer från E. Nielsen skapar sammanhang.

Dubbla drömmar

Strax norr om Aarhus har man förenat två av hemmets viktigaste rum: sov- och badrum. Med hög kvalitet i valet av allt från material, möbler och sanitet, kombinerat med en unik utsikt över havet har man här skapat något av ett drömrum.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Den stora spegeln
reflekterar utsikten utanför de runda fönstren och gör det möjligt att njuta av kvällssolen i fulla drag.
De eleganta armaturerna är från Dornbracht och har installerats med hjälp av Frede Andersen VVS. Både handfat och kommod kommer från Møballe. Rummets olika vinklar skapar dynamik och kontrast mot takets skarpa linjer. Trappstegen, som står lutad mot den vinklade väggen, kommer från
By Brorson.

Lugnt och naturligt

Med en ostörd utsikt över havet och i direkt förlängning till badrummet har man lyckats skapa ett ovanligt badrum med naturliga ytor och en alldeles speciell stämning. Här har man skapat synergi mellan de två rum som man använder allra mest och som man både börjar och avslutar dagen i.

För att framhäva sammanhanget har man lagt samma skifferplattor på golvet i hela rummet och man har även låtit dessa leta sig uppför väggarna för ett vilsamt uttryck. Klinkerplattorna skiftar i både färg och storlek, vilket framhäver materialets naturlighet. Alla armaturer går i krom, vilket på sitt sätt både kompletterar och skapar kontrast mot de taktila och rustika klinkerplattorna.

Badrumsavdelningen skiljs endast från sovrumsdelen genom en glasvägg, medan den vägghängda toaletten döljs bakom en halvvägg som erbjuder en smula privatliv. Taket, som är klätt med lameller i askträ, ger en behaglig akustik och bryter effektfullt av mot klinkerplattornas kalla nyanser och de vita väggarna.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Glasväggen utgör en osynlig separation av de båda rummen som ger det naturliga ljuset fritt spelrum i hela utrymmet. Lösningen har skapats av ME Glas i Aarhus.

En energigivande utsikt

Ett par runda fönster bryter i sin tur av mot takets skarpa linjer. Fönstren gör det dessutom möjligt att utnyttja kvällssolen maximalt och naturen reflekteras i en stor spegel över handfatet. Det gör att man kan njuta utsikten oavsett var man befinner sig.

– Den storslagna utsikten ger oss energi varje dag. Vi följer solen, månen, stjärnorna, vågorna, människorna som promenerar längs stranden och fartygen på havet. Det ger den mest underbara början och avslutning på dagen, berättar paret som kan kalla detta sitt hem.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

En vägghängd toalett är en smart och hygienisk lösning – här är det modellen One från Geberit. Toaletten har installerats på en halvvägg klädd i samma klinker som golvet. Dels för att skapa en smula privatliv och dels för att avskärma toaletten från duschområdet på den andra sidan.

Inga kompromisser

Allt från trä och sten till glas och belysning är omsorgsfullt utvalt och det är tydligt att man inte har kompromissat någonstans. De lyxiga omgivningarna kombinerat med den alltid lika närvarande utsikten mot naturen gör dubbelrummet till något av en dröm.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Med halvväggen följer möjligheten till lite förvaring. Här med produkter från bl.a. Gun-Britt och Tromborg. Marmorfatet är från Hay, vasen är från Kähler och handduken är från Georg Jensen

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Elisabeth Kruse

Med armaturen från Dornbracht, de rustika klinker- plattorna och den förtrollande utsikten över havet för duschområdet närmast tankarna till ett lyxigt spa. Pallen är från Frama.