Se badrummet som är i en klass för sig

Det lyxiga badrummet på slottet Gurrehus är verkligen ett rum där man kan skämma bort sig själv.

Gurrehus Slott
© Maria Vous

Badkaret från Agape spelar huvudrollen i badrummet, och det är stort nog för att familjen på tre ska kunna bada tillsammans.

Sagolikt badrum

Mellan skogar, sjöar och åkrar på Nordsjälland ligger Gurrehus slott. Där bor Marthe Høver och hennes familj på översta våningen i en flygel som en gång i tiden inhyste tjänstefolket. Hemmet från 1500-talet präglas av rokokostil, vilket framgår av de höga franska fönstren, runda formerna och små krumelurer på träpanelerna och i taket. Det är nästan som att kliva in i en saga när man går raka vägen från parets sovrum in i en walk-in-closet, och vidare in i det lyxiga och spatiösa badrummet.

Gurrehus Slott
© Maria Vous

Tvål och marmorfat med metallinsats från Tom Dixon pryder sin plats tillsammans med stegen från Tine K Home. Badhanddukarna är från Georg Jensen Damask.

Morgonrutinen

Här njuter Marthe av ensamtid under de lugna morgontimmarna, för hon är en utpräglad A-människa och dagens första timmar är hennes favorittid på dagen. Inget slår att se allt vakna till liv, tycker hon.

– Jag börjar dagen med att släppa ut hundarna, så att de kan få springa runt i parken innan vi går och matar fåren. Sedan tänder jag upp i spisen, brygger kaffe och smyger upp för att väcka maken och dottern.

Brickan kan användas till smycken och andra småsaker och ingår i serien Solides, som är designad av Terkel Skou Steffensen. Bonbonjären i trä är från Georg Jensen, och handduken är från Georg Jensen Damask.

Gurrehus Slott
© Maria Vous

Brickan kan användas till smycken och andra småsaker och ingår i serien Solides, som är designad av Terkel Skou Steffensen. Bonbonjären i trä är från Georg Jensen, och handduken är från Georg Jensen Damask.

Gurrehus Slott
© Maria Vous

Duscharna är dolda bakom skiljeväggen för att inte stjäla uppmärksamheten i rummet. Kommoden kommer från Trendfirst, och på den står olika vaser Tine K Home.

Ett rum som för samman familjen

– Här har vi haft jättemånga mysstunder och massor av kvalitetstid som familj, när vi lyssnar på musik och kopplar av, berättar Marthe.

Badrummet fungerar som mycket mer än bara ett rum, dit Marthe drar sig undan och är ensam. Det bästa med rummet, enligt henne, är nämligen att det fristående badkaret är så stort att både hon själv, maken och deras lilla dotter kan bada i det tillsammans.

Gurrehus Slott
© Maria Vous

Aesop-produkterna pryder sin plats och dofter gott. Här står de med ett marmorklot från Broste Copenhagen.

Respekt för det ursprungliga

Alla rum har renoverats med respekt för den ursprungliga stilen. Det gäller även badrummet, där de gamla dörrarna, fönstren och fönsterkarmarna har bevarats.

Det enda som bryter med den i övrigt klassiska stilen är betonggolvet, som paret valde att lägga när rummet skulle renoveras. Det är lackerat och handmålat och går snudd på i ett med kommoden och badrumsmöbeln. Marmorskivan på badrumsmöbeln förälskade sig paret i under en resa till Spanien.

Minimalistiskt badkar, skandinavisk stil, inredning, badrum
© Maria Vous

Rummets bredd framhävs av det stora betonggolvet, som både är rått och dekorativt på en och samma gång. Den svarta pallen kommer från Tom Dixon, medan skulpturen är en morgongåva till Marthe från hennes man. Spegeln är handgjord och kommer från Mossroom, och metallaskarna är från Tine K Home.

Perfekt ljusinfall

De franska dörrarna och utgången till balkongen säkerställer att ljuset kan strömma in från alla håll. Och med utsikten över Gurre sjö finns det alltid något vackert att betrakta när Marthe lägger sig tillrätta i badkaret.