Se badrummet som pryds av italiensk marmor, antikt guld och badkar på lejontassar

I en villa norr om Köpenhamn har ägarna skapat ett perfekt badrum för ultimat njutning. Se det imponerande resultatet här.

Så att änglarna sjunger

Alla drömmer vi, och ibland går dessa drömmar i uppfyllelse. I detta fall blev ett 38 m2 stort och luxuöst badrum till verklighet för ett par som kunde slå ihop två rum i sin stora villa. En badsal kan man nästan kalla rummet, som leder tankarna till ett franskt renässansslott.

Rummet har medvetet formgivits för största möjliga njutning, med gott om plats att skämma bort sig själv i vackraste tänkbara miljö och med massor av ljus och rymd runt möblerna

Lyxigt badrum: badkar, två handfat och guldarmaturer
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Det är lyxigt med två handfat – hans och hennes – i badrummet, placerade i fönstersmygarna. Stativen som bär upp handfaten är från Kensington i antik guld och kommer från Fired Earth; detsamma gör handfaten och blandarna. Badkaret på gjutjärnsfötter heter Canterbury och har armatur i antik guld från Fired Earth. De långa gardinerna bakom badkaret bidrar till att sätta scenen för en extraordinär upplevelse – de heter Rosy Linen och kommer från Tapet-Cafe, och lamporna på väggen i borstad mässing heter Divar och kommer från Anour.

Det perfekta hemmaspaet

Dessutom finns det gott om skå- putrymme, designat av Handcrafted Interior, samt ett fristående badkar på lejontassar, som blir rummets mittpunkt. Alltsammans i vackra grå nyanser och inrett av paret, som också själva har valt ut varenda platta av den Collemandina-marmor från Formigari i Verona som lagts på golvet – en italiensk marmor med vacker ådring och djupa nyanser i brunt och grått.

Därtill har det använts vitt sanitetsgods och tillbehör i guld med en antik yta som upplevs varmare än vanlig mässing. Det har även inretts områden för honom och henne i badrummet, där man både kan ta ett bad och en dusch, och en stor sittpuff har beställts och är på väg, så att det finns plats att sitta och underhålla den som tar ett långt, varmt bad. Om sommaren öppnas altandörren i burspråket så att badet kan avnjutas till fågelsång från trädgården.

Badrumsinspiration: dusch med glaskabin och marmorgolv
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Ett duschutrymme har byggts i badrummets hörn av tungt glas som monterats med mässingsbeslag i antik stil. Duschväggarna är nästan osynliga i hörnet och har utformats för att behålla känslan av det stora marmorgol- vet intakt. Handduksringarna kommer från Fairfield och de tjocka handdukarna kommer från Magasin. Skåpen har byggts av Handcrafted Interior i ek och sprutlackerats utvändigt i samma färg som väggarna.