Se hur inredningsdesignern förenat sov- och badrum

Efter en totalrenovering blev hemmet en perfekt kombination av lantligt mys och urban och cool design.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Perfekta ljusa ramar

Norr om Köpenhamn ligger ett vackert hus med stråtak från 1876, som ägs av inredningsdesignern Charlotte Minch och hennes man, Pedro Heyman. Huset har totalrenoverats med hyvlade golv och en modern design, som gör att det idag är en perfekt kombination av lantlig charm och urban och cool design.

I husets vackra sovrum är det öppet upp till nock, vilket får rummet att kännas betydligt större. Intrycket framhävs ytterligare av vitmålade väggar och tak samt badrummets stora runda fönster, som tillsammans med de små tidstypiska fönstren ser till att rummet får en ljus och inbjudande framtoning.

Den iögonfallande och karakteristiska garderobsväggen, som skiljer sovrummet från badrummet, har Charlotte Minch själv designat. Garderoberna går inte ända upp till taket och på så vis framstår sovrummet och badrummet som en helhet, där ljuset får lov att flöda fritt mellan de båda rummen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Ett samspel av element

Förutom det mörka taktila träet, som använts till garderoberna, har Charlotte Minch skapat en varm och inbjudande atmosfär med ljusa trägolv, rustika trästubbar till nattduksbord, en patinerad träbyrå där det står en stor samling antika figurer och keramikvaser, en tvättkommod i trä och en liten träpall.

Industriella och råa element, som betonggolvet och lysrören i badrummet liksom metallen i armaturer, speglar och taklampor bildar en spännande kontrast mot det varma träet. Charlotte Minch har blandat vackra taktila material, ny design och antika fynd på ett vackert sätt och förvandlat sov- och badrum till en personlig och inbjudande plats.

Läs också:

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad