Se Lukas Grahams unika badrum

Lukas Forchhammer, sångare i bandet Lukas Graham, och flickvännen Rillo Schwartz har precis skapat ett gemensamt hem. Här har de byggt två badrum som speglar två olika sidor av deras liv.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

I gästbadrummet härskar ett färgstarkt och spännande mönster, som paret Rillo Schwartz och Lukas Forchhammer själva har skapat med rådgivning från Focus Plus. Plattorna på både vägg och golv kommer från Marokk.dk, som Focus Plus är återförsäljare för och armaturerna i mässing är från Vola.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En liten oas

I ett trivsamt gammalt korsvirkeshus i Christianshavn har sångaren Lukas Forchhammer från bandet Lukas Graham och Rillo Schwartz byggt ett nytt hem tillsammans – till sig själva och deras lilla dotter, Viola.

Byggnaden ligger ett stenkast från Christiania, där Lukas Forchhammer har vuxit upp, och i huset bor det endast fyra familjer, som alla känner varandra.

På så vis är det hela mycket familjärt och ter sig som en liten oas fjärran den hektiska vardagen med turnéliv och resor världen runt.

Bästa vännen som entreprenör

Nära familjen bor Morten Wandahl, som står bakom byggföretaget WMG Byg, som Lukas Forchhammer också är delägare av.

Morten Wandahl har tidigare varit roommate med Lukas och är en av parets bästa vänner.

Eftersom han känner Lukas och Rillo så bra, kändes det självklart för paret att han skulle vara entreprenör för projektet och hjälpa dem att förverkliga deras drömmar som till att börja med spretade i en mängd olika riktningar.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Över handfatet hänger bilder som bidrar till att ge badrummet personlighet. Kommoden i ek är tillverkad i Danmark och kommer också från Focus Plus.

Det bästa från båda världar

Rillo har fingret på pulsen och hänger med i tidens färger, trender och strömningar.

För henne var det viktigt att få kaklet lagt i fiskbensmönster samt att inkorporera färger som rosa och nyanser av grått i badrummen.

För Lukas, som är uppvuxen i fristaden Christiania med en pappa som byggde allt själv, var det viktigt att sakerna de omger sig med ska ha en historia och inte vara något som alla andra har. Med skicklig hjälp från Morten lyckades paret förverkliga sina önskemål.

Han presenterade dem bland annat för företaget Focus Plus som levererade snickrade kommoder i ek samt marockanskt kakel till både vägg och golv.

Framförallt valet av kakel blev avgörande för de både badrummens uttryck och paret hittade en lösning som dels tog höjd för deras olika önskemål och dels anpassade sig efter de två olika funktionerna badrummen skulle fylla.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

I badrumet på andra våningen, där även sovrum och barnrum ligger, har man tonat ner färgerna och här råder en lugnare atmosfär. Kommoden och kaklet kommer precis som i det andra badrummet från Marokk.dk/Focus Plus och rummet och takljuset är utformat av WMG Byg. Liksom i det andra badrummet går alla armaturer, spegeln och lister i mässing för
att ge hemmet värme.

Två helt olika och unika badrum

Gästbadrummet, som ligger på bottenvåningen, är en del av ett stort rum med kök och vardagsrum, och kan öppnas upp mot innergården.

Hela bottenvåningen är skapad som ett stort socialt utrymme där man ofta har middagar, fester och andra sociala samkväm, och paret ville därför inreda gästbadrummet som ett statement som skulle ge gästerna en överraskning och passa in i den öppensinnade och gästfria atmosfären.

I linje med detta har de skapat en duschhörna med kakel i färger som Rillo gärna ville ha, men i ett mycket särpräglat mönster som man inte har sett någon annanstans – precis som Lukas ville ha det.

Alla detaljer går i mässing för att göra rummet varmt och inbjudande och över handfatet hänger det bilder från parets liv som ger en personlig touch. På andra våningen, där sovrum och barnrum ligger, är badrummet inrett i rofyllda och lugna färger och kaklet på golvet är lagt i fiskbensmönster, enligt Rillos önskemål.

Hela rummet lyses upp av ett milt ljus från takfönstret. Genom det kan man även skåda himlen när man ligger i badkaret – som gjort för en stilla stund då man kopplar bort omvärlden och njuter av sitt eget sällskap.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Kvalitet och solidt hantverk i fokus

Paret har fått två unika badrum med varsitt eget uttryck. Samtidigt är de förenade i kraft av goda solida material som har en historia och kan hålla en livstid – och kanske till och med gå i arv till nästa generation i Christianshavn.