Två färgglada och fantasifulla badrum under ett och samma tak

Trots galna färger och okonventionella lösningar har paret lyckats skapa en fin balans där personlighet, praktiska lösningar och få kvadratmeter kompletterar varandra.

Två fantasifulla badrum under ett tak

Rosa flamingotapet, blå golv och detaljer i mässing. Det finns inte något som familjen Brocks inte törs göra. På ett fåtal kvadratmeter har de skapat två unika badrum med storslagna gester.

© Andreas Mikkel Hansen
© Andreas Mikkel Hansen

Badrum med personlighet

Efter sex år i lägenheten på Vesterbro tvingades Emily och Frederik Brocks inse att de och deras två tonårsdöttrar hade vuxit ur lägenhetens lilla badrum på drygt fem kvadratmeter. De sökte därför råd hos en arkitekt om hur de skulle kunna utnyttja de få kvadratmetrarna i den gamla lägenheten på bästa sätt.

– Vi visste att vi ville renovera det befintliga badrummet, men vi ville även lägga till ett större badrum för ”de vuxna”. Vi ville gärna behålla vårt lilla gästrum, så med vägledning både av arkitekten och totalentreprenören slutade det med att vi placerade de båda badrummen sida vid sida, berättar paret.

En lite okonventionell lösning som krävde en del av inredningen. Paret hade nämligen ett önskemål om att de båda badrummen inte enbart skulle ha personlighet, utan även fungera som en naturlig förlängning av den stil som finns i resten av lägenheten. Och med några modiga lösningar, som en rosa tapet med flamingotryck i det ena badrummet och ett helt blått cementgolv och motsvarande väggar i det andra badrummet, har de verkligen lyckats skapa två helt unika badrum med varsitt fantasifullt uttryck.

© Andreas Mikkel Hansen

Istället för att ha en tung förvaringsmöbel under handfatet valde paret att skapa en lösning med en bordsskiva i mikrocement och ett fristående handfat från Bad & Stil. Vintagespegeln över handfatet och lampan från Cedar & Moss tillför mjuka former och personlighet till det i övrigt minimalistiska badrummet.

© Andreas Mikkel Hansen

Duschhörnan har en beläggning av By Bournonville från Silke- cement, samma som ligger på golv och hyllor. De vita handdukarna är från Georg Jensen Damask.

© Andreas Mikkel Hansen

Drömmen var att ha rum för ett stort badkar och nu står det äntligen ett hos familjen på fjärde våningen. Toaletten Urban Chic kommer från Bad & Stil.

© Andreas Mikkel Hansen

I husets ursprungliga badrum har familjen valt en vit kommod från
Bad & Stil som inte är för stor och som tål vardagsanvändning. Både den ljusgrå mikrocementen, By Bournonville, från Silkecement och den iögonfallande tapeten är lätta att underhålla. Den svarta armaturen från Nostromo skapar ett effektfullt samspel med tapetens svarta detaljer. Vintagespegeln från Vest Vintage och den moderna vägglampan från Andlight framhäver familjens personliga stil.Flamingotapeten från det amerikanska märket, The Alley Exchange, har en levande struktur och ett djup i mönstret
– och dessutom tål den vatten.

Vardagslyx med mycket färg och finurliga lösningar

Lägenheten ligger längst upp på fjärde våningen, men det skulle inte stoppa paret från att uppfylla sin dröm om ett rymligt badkar. Så med hjälp av starka muskler kom karet uppför trapporna och står nu under den breda fönsterbrädan i det blå badrummet, där morgonsolen strömmar in genom fönstret och man har utsikt mot en stjärnklar himmel på kvällen.

Det var dock inte enbart vardagslyx som fick utrymme när paret lät bygga sitt nya badrum. Praktiska lösningar som en specialbyggd hylla för tvättmaskin och förvaring, golvvärme under den rustika mikrocementen och armaturer i mässing som patinerar vackert utan något särskilt underhåll är bara ett axplock av alla de genomtänkta inslag man har funnit plats för.

– Det var viktigt att det inte pågick för mycket i resten av inredningen eftersom vi redan valt väldigt färgstarka lösningar. Därför valde vi bland annat att ha båda bänkskivorna i samma material och färg som golven för att skapa ett visst lugn, förklarar paret.

Trots de vilda färgerna och lite galna lösningarna har paret lyckats skapa en fin balans, där personlighet, praktiska lösningar och få kvadratmeter främjar varandra.

© Andreas Mikkel Hansen

De få accessoarerna i badrummet är omsorgsfullt utvalda och den unika flamingon i porslin, som de hittat på en loppis, är inget undantag. Den lilla asken i mässing är från Broste Copenhagen.

© Andreas Mikkel Hansen