Upplev minimalistens drömbadrum

Här har badrummet hållits i exakt samma ton för ett lyxigt och läckert uttryck.

Vasen stem i marmor och en liten doftspridare
© Birgitta Wolfgang Björnvad

Vasen stem i marmor och en liten doftspridare, Sense, i polerad mässing kommer båda från Brandt Collective.

Med både klassiska och maskulina toner

En diskret raffinerad stil, ett modernt uttryck med både klassiska och maskulina toner, och gärna tidlöst, var önskemålet när inre- daren och grundaren på Brandt Collective, Julie Brandt, skulle inreda och skapa ett badrum för en kund.

Hon upplever att det just nu finns en efterfrågan efter stora badrum, där det förutom funktionalitet handlar om lyx, plats för välbefinnande och en känsla av att vara på ett eget hotell varje dag.

Det här badrummet har byggts upp kring stenarnas gråaktiga nyanser, som har kombinerats med svart järn med glödande yta för att tillföra ett maskulint tillägg.

lyxigt badrum med bänkskiva i marmor och svart armatur
© Birgitta Wolfgang Björnvad

Badrummet är vinklat mot ljuset, som strömmar in genom ett stort fönster. Här har toaletten placerats och bakom den har en konsol byggts upp, som döljer diverse rör och den vägghängda toalettens mekanik.

Varma toner och kompletterande nyanser

Möblerna har målats i en varmt grå ton och väggarna är helmatta i en kompletterande nyans från St. Leo.

Här tillkommer kontraster i form av mörka beslag, kranar, speglar, dörren till dusch-kabinen och de övriga tillbehören. Passionen för natursten och metaller är temat i det här badrummet, som samlar ljust och mörkt, mjukt och hårt på en och samma gång.

DÖRREN TILL DUSCHKABINEN är tillverkad i järn
© Birgitta Wolfgang Björnvad

Dörren till duschkabinen är tillverkad i järn för att ge en maskulin prägel som står i kontrast till de ljusa väggarna och den ljusa marmorskivan på konsolen.

bänkskiva i marmor med svarta parfymer
© Birgitta Wolfgang Björnvad

Personligt skapade parfymer, köpta i Venedig, och en liten skål i mässing.

Läs också:

Varje kvadratmeter har utnyttjats optimalt

Här har man prioriterat plats för två handfat, så att man inte behöver stå i kö, och det finns gott om plats för alla de många saker som används i badrummet i de stora lådorna under handfaten.

Rummet på 12 m2 har utnyttjats maximalt och är genomtänkt i förhållande till funktionalitet, samtidigt som önskemålen om det extravaganta har infriats.

DÖRREN TILL DUSCHKABINEN är tillverkad i järn
© Birgitta Wolfgang Björnvad

I duschkabinen har den rökgrå sandstenen från golvet använts för att klä väggarna, återigen för att skapa lugn i helhetsintrycket.