Vardagslyx, lugn och kroppsvård står i centrum i detta badrum

Paret, som står bakom hudvårdsföretaget Tromborg, har skapat en härlig spabadsidyll i det egna sovrummet.

Fokus på lugn och njutning

Norr om Köpenhamn har Marianne Tromborg och hennes man, Tim Schyberg, skapat ett bad- rum som sprudlar av lugn och njutning. Paret, som står bakom hudvårdsföretaget Tromborg, förstår om någon hur viktigt det är med ett rum för kropp och själ där det finns plats för vardags- lyx. Här fördjupar de sig i aromaterapi och slappnar av efter en lång dag.

Vardagslyx, lugn och kroppsvård står i centrum i detta badrum
© Andreas Mikkel Hansen

Från sovrummet finns det direkt åtkomst till parets ljusa och rymliga badrum. Sovrummet har flera inredningsdetaljer som Poul Kjærholms daybed och Arne Jacobsens Ägget. De går i varma färger som kompletterar golvets nyans och står i kontrast till badrummets ljusa färgpalett. Den inbjudande sängen är från Hästens med sängkläder från Geismars. Sänggaveln är från Rue Verte. Pendeln är taket är gjord av Hans-Agne Jakobsson, medan Poul Henningsens ikoniska PH-lampa står på ett nattduksbord av Lisette Rützou. Spegeln med organiska former till vänster i bilden kommer från Ettore Sottsass och är köpt i Studio Oliver Gustav.

En skandinavisk twist

Badrummet är placerat som en förlängning av hemmets stora sovrum. Rummet går i ljusa nyanser, inspirerat av franska metrostationer med en twist av skandinavisk enkelhet.

– Jag älskar när man kan känna folk i inredningen och man lyckas skapa ett Lebensraum. Allt annat spelar mindre roll. Vårt walk-in-badrum fungerar som en oas, som är som gjort för att skämma bort sig själv. Vi har den vackraste utsikten från badkaret och tillsammans med aromte- rapi från vackra växter är det en lisa för själen, berättar Marianne.

vit baddräkt med vackert badkar
© Andreas Mikkel Hansen

Det är i badkarets varma vatten som Marianne Tromborg på allvar kan slappna av. Här finns en fin utsikt och ett speciellt ljus genom de småspröjsade fönstren, där karmen används för förvaring av samtliga tvålar från deras eget märke. De mjuka handdukarna är från Georg Jensen Damask.

ENKEL HYLLAVSATS I GLAS från Aquadomo
© Andreas Mikkel Hansen

På en enkel hyllavsats i glas från Aquadomo finns ett urval produkter som paret är särskilt förtjusta i. Nederst smyckar Lisette Rützous skål tillsammans med en jade-roller från Tromborg.

Vardagslyx

Det fristående badkaret vid fönstret och den dubbla duschen i änden av rummet fullkomligt andas vardagslyx bland det ljusa kaklet. Inredningen är enkel och armaturerna hålls klassiska och eleganta, och även badmöbeln ser lätt ut på sina två ben i krom. Allt får en vacker inramning av diskreta kakelbårder på väggens mitt, som ger associationer till ett lugnt spabad. Det är spar- samt dekorerat förutom de många olika flaskorna och tuberna med allsköns vårdprodukter från deras eget företag, som bjuder in till egenvård och avslappning.

– När man som vi lever och andas kroppsvårdprodukter, då är badrummet verkligen viktigt. För det är här vi kan slappna av helt och njuta av essensen från Tromborg. Det är ju det jag jobbar med – så det är min lilla oas. Jag kan verkligen varva ner i ett badkar fyllt med salt från Döda havet och eteriska oljor, förklarar Marianne.

vit baddräkt med vacker duschkabin
© Andreas Mikkel Hansen

Det finns rikligt med plats under de två inbyggda duscharna från Aquadomo, där en rad praktiska hyllor byggts in i väggen för att optimera utrymmet. Genom att låta sidorna längs halvmuren vara öppna strömmar ljuset in och skapar associationer till utomhusbad i varmare klimat. Det smarta avloppet gör inte mycket väsen av sig och kommer från Unidrain.

Ett öppet rum

Genom att placera badrummet som en förlängning av parets sovrum har de skapat ett öppet badrum, där dagen garanterat både börjar och slutar på bästa möjliga vis utan stress och jäkt. Övergången mellan de två rummen märks ut med olikartade golv och en enkel golvlist.

Det finns ingen dörr, utan istället en stor inramad öppning, som kan förväxlas med en dekorativ vardags- målning. En otrolig oas med allt som behövs för njuta av egentid och vardagslyx.

vit baddräkt med vintage handfat
© Andreas Mikkel Hansen

Stilen hålls enkel och helt klassisk med ett vitt porslinshandfat och armaturer i krom – ett material som återkommer i både hyllavsats och spegel. Istället för att stoppa undan allsköns produkter i lådor och skåp står allt synligt, så det går snabbt att använda.