Vardagslyx, ro och vård står i centrum i detta stilrena badrum

Ägarna har skapat en härlig spabadsidyll i det egna sovrummet. Vi är rätt avundsjuka!

Spabadsidyll i det egna sovrummet

Luften fylls med allsköns aromer och badkaret bjuder in till avslappning med sitt varma vatten och den vackra utsikten över omgivningarna. Hos paret bakom det erkända, danska hudvårdsmärket Tromborg är badrummet av särskild betydelse i en stressig vardag. Därför har man placerat det i öppen anslutning till sovrummet för att skapa en fridfull oas utan störningar, precis där dagen börjar och slutar.

Ljust badrum badrum med barkar
© Andreas Mikkel Hansen

Det ljusa badrummet får en att vilja att skämma bort sig själv och för tankarna till klassiska spabad med vitt kakel på både golv och väggar. Den dubbla duschen är avskärmad från resten av rummet med en halvmur och en klar glasvägg, så den naturligt smälter in i sin omgivning. Det fristående badkaret är monterat med en klassisk armatur som passar till handfatet. Allt kommer från Aquadomo i Hellerup lite utanför Köpenhamn förutom den höga runda spegeln, som är från Devon, samt lampan av Carlo Scarpa från The Apartment.

Fokus på lugn och njutning

Norr om Köpenhamn har Marianne Tromborg och hennes man, Tim Schyberg, skapat ett badrum som sprudlar av lugn och njutning. Paret, som står bakom det danska hudvårdsföretaget Tromborg, förstår om någon hur viktigt det är med ett rum för kropp och själ där det finns plats för vardagslyx. Här fördjupar de sig i aromaterapi och slappnar av efter en lång dag.

Glas hyllavsats
© Andreas Mikkel Hansen

På en enkel hyllavsats i glas från Aquadomo finns ett urval produkter som paret är särskilt förtjusta i. Nederst smyckar Lisette Rützous skål tillsammans med en jade-roller från Tromborg.

En skandinavisk twist

Badrummet är placerat som en förlängning av hemmets stora sovrum. Rummet går i ljusa nyanser, inspirerat av franska metrostationer med en twist av skandinavisk enkelhet.

– Jag älskar när man kan känna folk i inredningen och man lyckas skapa ett Lebensraum. Allt annat spelar mindre roll. Vårt walk-in-badrum fungerar som en oas, som är som gjort för att skämma bort sig själv. Vi har den vackraste utsikten från badkaret och tillsammans med aromterapi från vackra växter är det en lisa för själen, berättar Marianne.

Läs också:

Vitt porslinshandfat krom armaturer ljust badrum
© Andreas Mikkel Hansen

Stilen hålls enkel och helt klassisk med ett vitt porslinshandfat och armaturer i krom – ett material som återkommer i både hyllavsats och spegel. Istället för att stoppa undan allsköns produkter i lådor och skåp står allt synligt, så det går snabbt att använda.

Fristående badkar vitt badkar vitt badrum ljust badrum
© Andreas Mikkel Hansen

Det är i badkarets varma vatten som Marianne Tromborg på allvar kan slappna av. Här finns en fin utsikt och ett speciellt ljus genom de småspröjsade fönstren, där karmen används för förvaring av samtliga tvålar från deras eget märke. De mjuka handdukarna är från Georg Jensen Damask.

Vardagslyx

Det fristående badkaret vid fönstret och den dubbla duschen i änden av rummet fullkomligt andas vardagslyx bland det ljusa kaklet. Inredningen är enkel och armaturerna hålls klassiska och eleganta, och även badmöbeln ser lätt ut på sina två ben i krom. Allt ramas vackert in av diskreta kakelramar på väggens mitt, som ger associationer till ett lugnt spabad.

Det är sparsamt dekorerat förutom de många olika flaskorna och tuberna med allsköns vårdprodukter från deras eget företag, som bjuder in till egenvård och avslappning.

– När man som vi lever och andas vårdprodukter, då är badrummet verkligen viktigt. För det är här vi kan slappna av helt och njuta av essensen från Tromborg. Det är ju det jag jobbar med – så det är min lilla oas. Jag kan verkligen varva ner i ett badkar fyllt med salt från Döda havet och eteriska oljor, förklarar Marianne.

Dubbel dusch ljust badrum vitt kakel
© Andreas Mikkel Hansen

Det finns rikligt med plats under de två inbyggda duscharna från Aquadomo, där en rad praktiska hyllor byggts in i väggen för att optimera utrymmet. Genom att låta sidorna längs halvmuren vara öppna strömmar ljuset in och skapar associationer till utomhusbad i varmare klimat. Det smarta avloppet gör inte mycket väsen av sig och kommer från Unidrain.

Ett öppet rum

Genom att placera badrummet som en förlängning av parets sovrum har de skapat ett öppet badrum, där dagen garanterat både börjar och slutar på bästa möjliga vis utan stress och jäkt.

Övergången mellan de två rummen märks ut med olikartade golv och en enkel golvlist. Det finns ingen dörr, utan istället en stor inramad öppning, som kan förväxlas med en dekorativ vardagsmålning. En otrolig oas med allt som behövs för njuta av egentid och vardagslyx.