© Styling: Elisabeth Kruse Foto: Maria Vous

Vindsetage förvandlat till spadröm

De sneda väggarna i villan skapar en mysig inramning runt ett spabad som upptar hela rummet.

Villans vindsetage förvandlat till spadröm

Villans sneda väggar skapar en mysig inramning åt ett spabad som upptar hela rummet.

I centrum står en skulptural fristående dusch som bjuder in till ännu mer välbefinnande.

© Styling: Elisabeth Kruse Foto: Maria Vous

Ett helt rum vigt åt välbefinnande får ännu större effekt när man kan röra sig fritt mellan dusch, handfat och badkar. Den fristående duschen från Vola är centralt placerad och till resten av badrummets inredning har familjen valt Cecilie Manz Luv-serie från Duravit. Lamporna som är inmonterade i väggpanelerna kommer från Møller & Rothe.

Otraditionellt inrett

Ett badrum brukar traditionellt delas upp i zoner: toalett i ett område, handfat i ett annat, duschhörna i ett tredje och slutligen ett badkar för sig.

Här besöker vi en villa på Nordsjälland som gör upp med dessa principer, och därför har man brutit ner zonerna och ovanligt nog placerat duschen mitt i rummet.

Eftersom det inte finns väggar kan man här ta en dusch som om vattnet kom från ett vattenfall ute i naturen – en fantastisk idé, särskilt om man har installerat en avkalkningsanläggning så att den fria upplevelsen inte ger för mycket problem med rengöringen efteråt.

© Styling: Elisabeth Kruse Foto: Maria Vous
© Styling: Elisabeth Kruse Foto: Maria Vous

Brickan Tray kommer från Blomus och på den syns servetter i vit bomull från Louise Roe. Ljuset kommer från Munkholm och Grown Alchemist-produkterna från Louise Roe. Hela våtrummet är belagt med ölandsplattor.

Detaljerna förstärker spaupplevelsen. Tvål och marmorfat kommer från Louise Roe och svampen från Blindes Arbejde.

Enkelt och funktionellt

Inredningen består av den badrumsserie som Cecilie Manz har skapat för Duravit.

Hennes utgångspunkt var en fantasibild av en skål fylld med vatten på ett enkelt bord. Hon berättar om serien:

– Jag ägnar mig åt saker där jag ser en mening. Min utgångspunkt är alltid en tydlig formulering och det är här som motiveringen till mitt skapande återfinns. Funktion är avgörande för mig och om jag inte kan formulera en bra anledning till en ny produkt så är det bättre att helt enkelt låta bli att skapa den.

© Styling: Elisabeth Kruse Foto: Maria Vous

Cecilie Manz har lyckats göra handfatet till en mjuk och sinnlig designupplevelse. Brickan kommer från Blomus och Grown Alchemist-produkterna och servetterna från Louise Roe. Nagelborsten är från Blindes Arbejde och tandborsten från Hay.

© Styling: Elisabeth Kruse Foto: Maria Vous

Badkaret har mjuka, runda former och är tillverkat i DuraSolid, ett patenterat material från Duravit. Handdukarna är från Blomus och Duravit.

Vardagsrening

Det finns dock en mening med den nya serien och det kan man uppleva här uppe i husets översta etage, där man har utsikt över vatten och skog.

Rummet fungerar nu som en perfekt plats att skämma bort sig själv på.

De vackra svenska ölandsplattorna, som består av en blandning av finkornig kalksten, lerslam och fragment, bidrar till att ge den känslan.

På så sätt är det naturen som utgör grunden för vardagens rening.