Danska AndLight förenar konst och design i nytt samarbete

I samarbete med konstnären och skulptören Tine Min har AndLight skapat en ny förståelse för hur konst och design kan kommunicera.

Stöd till konst och kultur

Det är nog få som har missat att design och konst är en viktig och central del av Danmarks kultur, och det är just bandet dem emellan som AndLight vill stärka genom ett nytt samarbete.
Hos AndLight anser man att konst förtjänar att exponeras på ett elegant sätt, och med sitt nya initiativ vill märket stödja och värna om såväl nya som etablerade konstnärer. Man fokuserar på att presentera konsten på ett innovativt sätt bland de exklusiva designmärken som AndLight också saluför.

Tine Min x AndLight

I samarbete med konstnären Tine Min har AndLight skapat en värld som illustrerar hur konst och design kan kommunicera, och hur man – helt enkelt – kan använda konstens innovativa och organiska former i heminredningen.
Tine Min har skapat och valt ut verk under rubriken AMORPHOUS, som betyder ”utan någon definierbar form”, som kommer att ställas ut i AndLights rustika showroom i Köpenhamn.
– Efter mitt första besök i AndLights showroom hyste jag ingen tvivel om hur fantastiskt samarbetet kunde bli. Det är ett rum som ska ses och användas. Här vill jag, som aktör, skapa ännu mer djup och själ, berättar Tine Min.

Läs mer på AndLights webbplats

AndLight Skulptur
© AndLight
AndLight Skulptur
© AndLight

Läs också:

AndLight
© AndLight