Den senaste konsttrenden tar plats i inredningen – utan färgbuller

Trenden har på allvar tagit fart på Instagram.

Om trenden

Enkla konstverk i en enda färgnyans har länge varit populära i den klassiska, minimalistiska inredningen, där enkelhet och omsorgsfullt utvalda färgnyanser är ett måste. Trenden har dock fått en speciell tvist, som ger de dämpade konstverken massor av liv för att inte tala om struktur.

Alltfler inreder nämligen sina hem med enfärgade konstverk skapade med fokus på struktur, så att konstverken får en i det närmaste tredimensionell effekt.

Strukturer och effekter

Beroende på det enskilda konstverket, kan speciella tredimensionella effekter skapas med det populära PU-skummet eller genom att arbeta med lager på lager eller material i olika tjocklekar.

Gemensamt för konstverken

Gemensamt för de enkla, men framträdande, konstverken är naturligtvis att de går i en enda färgnyans och de dominerande strukturerna, som skapar den tredimensionella effekten.

Läs också:

Minimalismen möter motstånd

De enkla och dämpade färgnyanserna säkerställer att konstverken behåller sina minimalistiska uttryck, medan de många strukturerna ger minimalismen motstånd och låter konstverken träda ut från väggen och ta mer plats i inredningen.