Designa din egen personliga hyllvägg

Smarta inbyggda lösningar, bokhyllor från golv till tak och unika hyllor som du inte har sett förr. Finn inspiration till din nästa bokhylla här.

Bokhylla integrerad i husets arkitektur

Med en bokhylla från golv till tak får de färgglada böckerna verkligen lov att dominera inredningen. Här har bokhyllan blivit en del av husets arkitektur, och extra tjusigt känns mötet mot nocken.

En sådan lösning fungerar som alternativ till en målad eller tapetserad vägg och gör inredningen levande och lekfull.

Kvadratiska hyllor

Det krävs inte mycket för att en bokhylla ska ge ett rörigt och osammanhängande intryck om färger och former kombineras utan tanke.

Bokhyllor med kvadratiska fack kan dock motverka detta och istället bidra till att skapa ordning och reda. På bilden kontrasterar den vita bokhyllan med kvadratiska fack vackert mot de många olika färgerna i bokhyllan och bidrar till ett lugnare och mer harmoniskt intryck.

Böcker hela vägen runt dörren

Låt inte dörren stå i vägen för ditt hyllprojekt. Här omgärdas de vackra, franska dörrarna av en riktigt fin bokhylla som kombinerar små och stora fack.

På så sätt får du en hel bokhylla med plats för böcker och prydnadsföremål, samtidigt som du kan behålla dörröppningen.

Bokhylla som väggdekoration

Låt bokhyllan fylla hela väggen så fungerar den som ett alternativ till en målad eller tapetserad vägg. Du kan med fördel låta bokhyllan vara vit, precis som väggarna, eftersom det då blir föremålen i hyllan som hamnar i fokus.

Genom att låta hyllan fungera som både väggdekoration och praktisk förvaring får man en inbyggd känsla som skapar lugn och harmoni i rummet.

Bokhylla och utställningshyllor

Bokhyllan behöver inte nödvändigtvis vara reserverad för böcker. Om du vill lätta upp hyllan och samtidigt ge inredningen en personlig touch, kan du med fördel fylla bokhyllan med ärvda föremål, souvenirer från resor och andra prydnadsföremål som betyder något för dig.

Om du själv designar och bygger hyllan kan du till och med göra plats för en tavla i ett av facken, precis som här på bilden.

Färgkoordinerad bokhylla

Genom att färgkoordinera alla böcker i hyllan kan du ge den karaktären av ett konstverk eller en typ av väggdekoration som du kan använda aktivt i inredningen.

Här fungerar böckerna i bokhyllan som ett färgglatt blickfång i den för övrigt dämpade och minimalistiska inredningen. Trots hyllans många böcker och färger lyckas man hålla rummets totala intryck lugnt och stillsamt, just för att hyllan har placerats i en lågmäld interiör.

Bokhylla på hemmakontoret

Hemmakontoret kan lätt bli tråkigt och oinspirerande, och just det kan en välfylld bokhylla motverka.

Med böcker på väggen har du något att vila ögonen på under arbetsdagen. Samtidigt bryter det av mot den ofta neutrala inredningen och ger färg och liv åt rummet. Om kontoret har vita väggar kan du med fördel välja en bokhylla i trä, eftersom det tillför rummet lite extra karaktär.

Konstnärlig bokhylla i trä

Denna fina bokhylla i trä ger ett lätt och lekfullt intryck och fungerar som ett perfekt blickfång när man kommer in i rummet.

Tack vare atypiska former och själva uppbyggnaden får hyllan närmast karaktären av ett konstverk, samtidigt som den erbjuder massor av förvaringsutrymme. Helt enkelt ett perfekt val för kala och uttryckslösa hemmakontor eller vardagsrum där man vill skapa ett annorlunda och luftigt uttryck.

Diskret bokhylla

En inbyggd bokhylla som denna är en smart och diskret lösning för dig som vill ha en hylla som varken tar för mycket plats eller fokus i inredningen.

Genom att bygga in hyllan i väggen sparar du golvyta i rummet, samtidigt som bokhyllan får ett lättare och mer diskret uttryck. Dessutom bidrar den inbyggda hyllan till att ge rummet ett harmoniskt uttryck och skapa sammanhang i inredningen.

Asymmetriska hyllor

Få in färg, liv och inte minst asymmetri i hemmet med en bokhylla som denna, där facken är byggda i olika storlekar. På så sätt kan du skapa en diskret kontrast till de rena och minimalistiska linjerna i hemmet.

Den vita bokhyllan har även en fin skåprad längst ner. Där kan man gömma undan småsaker som annars ger ett rörigt intryck. I de öppna utrymmena kan man ställa allt från böcker till prydnadsföremål, som bidrar till att skapa en personlig och hemtrevlig känsla.