Gör ditt IVAR-skåp från IKEA mer personligt med dessa hacks!

IVAR-skåpet från IKEA är en perfekt målarduk att sätta din egen personliga prägel på. Vi har samlat 8 fantastiska DIY-projekt här.

Naturlig finish

Detta hack är otroligt enkelt, men ger en fantastisk effekt. Här har IVAR-skåpen använts som bordsben till ett skrivbord, där en avlång träskiva fungerar som bordsyta och binder samman alltihop. Det här projektet är genialt för dig som älskar naturliga material i ditt hem – men möblerna kan självklart även målas och anpassas efter hemmet.

Från basic till något alldeles speciellt

Den här totala förvandlingen av IVAR-skåpet känns nästan ofattbar! Det vackra panelmönstret ger skåpet ett helt nytt uttryck. Den eleganta looken beror på den klassiska vita färgen samt de nya gyllene skåphandtagen. Det hemgjorda stativet ger även skåpet ett lyft och ett lättare uttryck.

Träpanelernas magi

Vi ser ofta dessa träpaneler i IKEA-hacks – och det finns det goda skäl till! Här har skåpets luckor täckts med långsmala träpaneler, medan resterande ytor har målats i en dämpad grön färg som kompletterar skåpets naturliga träfärg helt perfekt.

Läs också:

Billigt, men lyxigt

Med detta hack kommer garanterat ingen att misstänka att skåpen kommer från IKEA. Här är skåpluckorna täckta med ett vackert fiskbensmönster i mörkt trä, vilket ger ett otroligt elegant uttryck. Projektet kräver förvisso en hel del tålamod om du själv skär ut träbitarna, men det är det verkligen värt!

Rotting i boho-stil

Detta projekt är perfekt för dig som älskar boho-stilen. Stjärnan i detta hack är rottingen, vilket ger skåpet ett unikt uttryck. Resten av skåpet är målat i en fin rosa nyans som kompletterar den ljusa rottingen. Vilken förvandling!

Grafiskt och färgstarkt

Vilken färgexplosion! Det här projektet är perfekt för dig som vill ha en statement piece. Här har IVAR-skåpen hängts upp bredvid varandra för att skapa en stor sammanhängande möbel. Skåpluckorna är målade i olika färger, vilket resulterar i ett vackert konstverk som samtidigt skapar massor av förvaringsutrymme.

Inte bara till väggarna

Ett annat supereffektivt sätt att förvandla IVAR-skåpet på är att plocka fram tapetrullen! I det här projekt är det skåpluckorna som har fått en svart mönstrad tapet, medan resten av skåpet har målats vitt. Den vita färgen ger möbeln en frisk fläkt så att den inte känns för mörk och tung, något som även benen bidrar till.

Mer färg tack!

Nu när man ändå är i farten, varför inte satsa rejält? Det är inte alla som vågar kasta sig ut i denna färgexplosion, men för er som gör det är det ett perfekt sätt att göra sitt hem mer personligt. Om du gillar idén kan du självklart ändra färgpaletten efter eget tycke och smak.