11 minimalistiska entréer du kommer att älska

Det är här man sätter det första intrycket, så det är viktigt hur du inreder det.

Den minimalistiska entrén

Entrén är det första rummet som möter oss när vi kommer in i ett hem. Det är här man sätter det första intrycket när gästerna kommer in genom dörren, och därför är det viktigt att vi lägger fokus på att skapa visuell ro, ordning och inte minst en mysig atmosfär.

Det är många saker som man måste tänka på när man inreder en entré - allt från praktisk förvaring till speglar och belysning. Vi har samlat 11 minimalistiska entréer som kan inspirera dig till hur du skapar visuellt lugn i din egen entré och samtidigt integrerar praktiska lösningar.

Entré med trevlig atmosfär

En snygg matta skapar en lugn och trevlig atmosfär i denna entré, medan den stora spegeln reflekterar ljuset i rummet och samtidigt fungerar som ett dekorativt element.

En fin bänk används som förvaring till inredningsföremål, men kan samtidigt användas som sittplats när man ska ta på sig skorna.

Förvaring, förvaring, förvaring

Förvaring står i fokus i denna entré, där man har gjort plats åt flera smarta förvaringslösningar på väldigt liten yta. Färgerna går i svart och vitt, vilket understryker den minimalistiska stilen och skapar ett visuellt lugn i rummet.

Inbyggd förvaring

En diskret, inbyggd förvaringslösning har tänkts in i inredning i denna entré. På så sätt slipper man att förvaringslösningarna tar plats i rummet. Det blanka betonggolvet och de vita väggarna får ett vackert motspel från den rå tegelväggen som ses i förgrunden.

Svart/vit entré

Denna entré har allt som behövs i just det här rummet. Det finns förvaring, en stor spegel och två små pallar. Allt i en stilren design som är perfekt balanserad och skapar ett knivskarpt minimalistiskt utseende.

Stilren entré

En svart dörr skapar en cool effekt i denna minimalistiska entré, där väggar, golv och tak går i vitt. Entrén är inredd med olika förvaringslösningar och en matta, som bryter av de stilrena linjerna och skapar stämning och atmosfär i rummet.

Multifunktionella möbler

Här tas funktionalitet och estetik till en ny nivå, som tillsammans skapar en genomtänkt, praktisk och inte minst snygg entré. Den praktiska bänken fungerar som kombinerad sittplats och skoförvaring, och matchar det ljusa golvet.

Integrerad skåpsvägg

En snygg och stor förvaringsmöbel är integrerad i arkitekturen och fungerar som praktisk förvaring i entrén. Den svarta förvaringsväggen skapar en fin kontrast mot betonggolvet och den fina fönsterramen i trä.

Massor av ljus och förvaringsplats

Med en stilren New Yorker-vägg lyckas man få in massor av ljus i denna entré, vilket får rummet att se större ut. De fina förvaringsmöblerna går i vitt, vilket förstärker den ljusa känslan och gör att entrén inte ser trång ut.

Minimalism med en twist

De svarta och vita nyanserna inger en minimalistisk stil och bidrar till att skapa visuellt lugn i rummet. Samtidigt bryter fint mönstrade klinkers av det stilrena och minimalistiska och ger på så sätt rummet karaktär.

Trevligt och praktiskt

Olika träelement och två bruna skinnkuddar skapar stämning och komfort i denna entré, som bjuder på både låd- och hyllförvaring samt praktiska krokar för ytterkläderna.

Dessutom har man gjort en integrerad sittplats, som även är riktigt praktisk i entrén.

Praktisk entré

Praktiska klinker, massor av förvaring och sittplatser. Denna entré utstrålar praktiskt och funktionalitet, vilket syns i den genomgående enkla och minimalistiska stilen.