Guide: Gör plats för växter i den lilla hallen

Ett enkelt sätt att skapa plats för växter i hallen är att hänga upp dem. Grönskan skapar inte enbart liv utan får även rummet att kännas större.

Ta vara på utrymmet

I en liten hall är golvytan ofta begränsad och det kan därför vara svårt att göra plats för växter och blommor. En god idé är då att utnyttja taket och väggarna för att få in lite grönska. Dessutom får det en liten hall att verka större.

Nedan visar vi tre idéer på hur du gör plats för växter i hallen.

© DBKD
© Ferm LIVING

Utnyttja väggen för att få in grönska i hallen

De smala väggarna i hallen är utmärkta att hänga upp väggkrukor på. Dessutom är det ett bra sätt att ta vara på den smala väggytan som ändå inte kan användas till klädhängare eller konst. Med några väggkrukor får hallen dessutom både liv och färg.

De minimalistiska väggkrukorna från DBKD finns i flera färger och i storlekarna medium, large och xlarge. Priset ligger på 119–399 kr. Du hittar dem hos Ellos.

Stengodskrukan från Ferm Living har en rå textur som känns handgjord och naturlig. Krukans ytfinish är högglansig, vilket skapar ett elegant uttryck hos hängkrukan. Använd den till en enkel blomma som här, eller varför inte till en liten bukett.

© IKEA
© Jotex

Skapa en grön miljö med hängkrukor

Om du saknar väggyta i din lilla hall kan du med fördel hänga upp krukväxter i taket. På så sätt får du in grönskan i hallen, samtidigt som du skapar extra höjd och volym.

Hängkrukan från IKEA finns i färgerna grågrönt och ljusgrått. Krukan finns att köpa för 59 kr.

Den organiska hängkrukan i keramik från Jotex har hämtat inspiration från havsbottnens korallrev. Hängkrukan har en vacker och blank yta och finns i en blåskimrande grå nyans. Hängkrukan finns att köpa för 189 kr.

Läs också:

Dekorativa och hållbara blomstermoln

Med blomstermoln kan du leka med färgerna och skapa ett exklusivt uttryck i din lilla hall. Dessutom är de gjorda av torkade blommor, vilket gör dem till en mer hållbar lösning.

Blomstermolnen på bilderna ovan är dock lite stora i storleken och därför inte helt ideala i en liten hall. Men med lite fantasi kan man skapa ett eget blomstermoln i valfri storlek.

Läs också: