Guide: Så får du hallen att se större ut

Få den lilla hallen att verka större med dessa fem enkla tips.

© Ellos

Använd speglar och skapa mer plats

För att få hallen att verka större kan du inreda med speglar som reflekterar det ljus som kommer in i hallen och samtidigt reflekterar rummet, och därmed skapa en illusion av att utrymmet är större än vad det egentligen är. Inred dock inte med för många speglar eftersom det snarare förvirrar intrycket än främjar ändamålet.

Spegel Tina, 799 kr, Ellos

© Ellos

Hitta rätt ljus

Det är viktigt att tänka igenom belysningen i hallen eftersom det är avgörande för hur stort rummet uppfattas. Se till att hela rummet är upplyst eftersom rummet känns mindre om det är mörkt eller belysningen är centrerad till mitten av rummet. Spottar är effektiva om man vill sprida ljuset.

Taklampa Arezzo, 699 kr, Ellos.

© Getty Images

Undvik att måla i mörka toner

Generellt är det en god idé att undvika mörka väggar och golv i en liten hall eftersom det får rummet att verka mindre. Dessutom bör man ha ljusa nyanser på större möbler såsom skåp för att de inte ska upplevas som tunga och groteska. Mindre möbler och småprylar kan med fördel vara mörka eftersom det skapar en fin kontrast till det i övrigt ljusa rummet.

© Hübsch

Tänk smart och smalt

Man bör alltid undvika för stora möbler i en liten hall. Däremot är smala möbler alltid gångbara i mindre utrymmen, som exempelvis ett smalt skoskåp eller slanka vägghyllor. Även om djupet är begränsat är smala möbler effektiva för att få undan skor och andra småprylar.

Hübsch Skoskåp ek, 1 389 kr, finns hos By Dahl Living.

© IKEA

Utnyttja höjden

Genom att innredapå höjden i din lilla hall skapar du massor av extra förvaringsutrymme. Du kan till exempel placera hyllor ända upp till taket på ena väggen. Se dock till att det fortfarande finns fria väggar utan hyllor, speglar, ramar eller liknande eftersom det bidrar till att skapa luft i rummet.