8 fina hemmakontor med sitt eget unika utseende

Oavsett om du vill ha ett minimalistiskt, personligt, lyxigt eller diskret hemmakontor, kan du hämta inspiration här.

Diskret och integrerat

Man märker nästan inte att det här är ett hemmakontor, då det på ett diskret sätt integrerats i vardagsrummet som en del av en större, inbyggd bokhylla.

Med affischer, växter och fina inredningsdetaljer har man lyckats föra vidare stilen från vardagsrummet, och detta understöds av att man har valt en snygg stol i skinn istället för en klassisk kontorsstol.

Det personliga hemmakontoret

Här har man inrett en liten hörna som hemmakontor. Den mysiga hörnan utstrålar personlighet med en fin grön färg på väggen, färska blommor, gröna växter, affischer, personliga inredningsdetaljer och naturligtvis den integrerade anslagstavlan i kork, som kan användas till alla kreativa tankar.

Smått men gott

Det behövs inte mycket mer än ett bord, en bra stol och lite förvaringsplats för att skapa ett hemmakontor.

Här har man valt att inreda med förvaring på höjden, vilket ger själva arbetsplatsen ett lätt uttryck. En fin och diskret lösning, som lika gärna kan vara en hörna i vardagsrummet som i sovrummet.

Enkelt och minimalistiskt hemmakontor

Här har man använt minimalt med färger och istället valt svart och vitt.

På så sätt gör man hemmakontoret mer diskret och obemärkt, vilket kan vara en fördel om det exempelvis är i sovrummet eller vardagsrummet. Samtidigt ger det svarta och vita en enkel och minimalistisk stil som ger utrymmet skärpa.

Läs också:

Lyxutgåvan

Det är kanske inte så många som kan avsätta ett helt rum bara till hemmakontor, men om man har möjligheten är det en klar fördel. Här finns det både plats och ro för fokus, och samtidigt slipper man ha allt som tillhör hemmakontoret stående i vardagsrummet.

I detta hemmakontor kan man utnyttja platsen samt det naturliga dagsljuset, och samtidigt har man lagt ner tid på detaljerna i inredningen.

Bara att gömma undan

Integrerat i ett stort skåp hittar man denna iögonfallande arbetsplats. En smart och inte minst stilren lösning, som gör det möjligt att gömma undan hemmakontoret på nolltid.

Den blå färgen ger utrymmet en unik och personlig effekt, samtidigt som det markerar ett rum i rummet och skapar en kontrast till de rosa färgerna på dörrarna. Den perfekta lösningen till det lilla hemmet.

Klassiskt och stilrent hemmakontor

Det är plötsligt inte ett problem att ha hemmakontoret i vardagsrummet när det ser ut så här.

Genom att anpassa hemmakontorets inredning till stilen i den övriga delen av hemmet, kan man skapa en glidande övergång mellan vardagsrum och hemmakontor, och hemmakontoret blir istället till en vacker del av inredningen.

Detta är ett bevis på att det kan löna sig att investera i rätt möbler och göra något av utsmyckningen av hemmakontoret.

Den gröna hörnan

Vill du skapa ett hemmakontor med wow-effekt, så är personlighet och liv nyckelorden. Och här är gröna växter lösningen.

De skapar liv, bidrar med färg till inredningen och tillför massor av personlighet. Dessutom hjälper växterna till att skapa en trevlig och hemtrevlig känsla, vilket är ett måste i hemmakontoret.