Vår guide till smart förvaring i ditt hemmakontor

Saknar du överblick och struktur över ditt hemmakontor? Då kan du läsa mer här. Vi bjuder nämligen på sju smarta förvaringstips för ditt kontor.

Colour Crate fra HAY
© HAY

Färgstarka skräplådor

De populära plastlådorna från HAY är både vackra och praktiska. Lådornas livfulla färger ger hemmakontoret ett personligt uttryck och deras råa och nästan industriella look ger samtidigt varje inredning en extra twist.

Placera lådorna på skrivbordet, i bokhyllan eller på golvet och använd dem till allt från pappers- och kontorsartiklar till skräplådor.

De smarta lådorna finns i olika storlekar och kan enkelt kombineras i olika storlekar och färger.

HAY Colour Crate, från 39 kr.

Lille skab fra Søstrene Grene
© Søstrene Grene

Göm undan röran

Om du föredrar stängda skåp som effektivt döljer oreda, är det här fina lilla skåpet från Søstrene Grene perfekt.
Visserligen är skåpet litet, men du kommer snart att märka att det rymmer förvånansvärt mycket av det skräp som annars ligger och stör ögat på skrivbordet. Skåpluckan är dekorerad med rotting, vilket ger skåpet ett lätt uttryck.

Du kan låta skåpet pryda väggen på egen hand eller kombinera det med ett par fina bilder eller några hyllor — på så sätt får du snabbt och enkelt in den mysiga och hemtrevliga känslan på hemmakontoret.

Søstrene Grene-skåp, 188 kr.

Norr Magazine Holder fra Skagerak
© Skagerak

Prydlig förvaring för mappar och papper

Piffa upp hemmakontoret med detta smarta tidningsställ från Skagerak som enkelt kan användas till de mappar och papper som annars ligger och skräpar på skrivbordet.

Det fina tidningsstället utstrålar kvalitet och har ett enkelt och stilrent uttryck, vilket gör att det passar in i alla inredningsstilar.

Skagerak Noor Magazine Holder, 1 595 kr.

FJÄLLBO reol fra IKEA
© IKEA

En hylla som rymmer allt

Varje hemmakontors dröm måste nästan vara en hylla som rymmer allt det som annars bara ligger och skräpar.
Denna IKEA-hylla är i stort sett den perfekta förvaringslösningen för hemmakontoret. Hyllan rymmer allt från förvaringslådor och böcker till tidskriftssamlare och småprylar, utan att det är i vägen för dig eller ditt arbete.

Dessutom kan du ju ta chansen att strukturera saker och ting så att du enkelt hittar det du behöver — och visst vore det skönt att slippa rota igenom hela skrivbordslådan varje gång du behöver en penna eller ett papper?

IKEA Fjällbo hylla, 499 kr.

Tidsskriftholder fra Søstrene Grene
© Søstrene Grene

Klassisk tidskriftssamlare med en twist

Den är näst intill oumbärlig på kontoret — oavsett om den är på hemmakontoret eller på arbetsplatsen. Dessutom är den guld värd när det gäller att hålla ordning och reda på alla papper. Vi talar förstås om den klassiska tidskriftssamlaren!

Självklart har vi hittat en tidskriftssamlare som är lite mer än enbart en tidskriftssamlare. Denna fina variant från Søstrene Grene är nämligen vackert dekorerad, vilket gör att den hamnar mitt i blickfånget på hyllan och bidrar till att skapa en personlig och hemtrevlig kontorskänsla.

Søstrene Grenes tidskriftssamlare, 34,40 kr.

Opslagstavle fra Ferm Living
© Ferm Living

Samla dina tankar och idéer

Den klassiska anslagstavlan är ett ganska underskattat inslag som alla kontorsinredningar borde innehålla.

På anslagstavlan kan du fästa alla de tankar och idéer som föds under en dag. Dessutom kan den fungera som förvaring för saker som motiverar dig i ditt arbete, som t.ex. en bild eller ett talande citat.

Ferm Living Scenery Pinboard, 1 499 kr.

Kommode fra Hübsch
© Hübsch

Exklusiv och praktisk förvaring

Med denna vackra byrå från det danska inredningsmärket Hübsch kan du enkelt skapa ett exklusivt och stilfullt hemmakontor.

Byrån är tillverkad i ek och har två praktiska skjutluckor med ett fint och elegant fiskbensmönster.

Med den här byrån kan du nästan packa upp och ned hemmakontoret från dag till dag, då den rymmer otroligt mycket.

Du kan med fördel placera byrån mot en färgglad vägg så att det vackra träet kommer till sin rätt. På så sätt ger du dessutom hemmakontoret ett extra exklusivt uttryck.