Så kan du piffa upp ditt kök på bara några dagar

Drömmer du också om att ge köket nytt liv? På bara några få dagar kan du göra stora förvandlingar med små tips och tricks. Vi guidar dig här.

Små tips, stora förändringar

Köket blir lätt en dyr post att byta ut. Men om du söker ny inspiration har vi samlat sex tips på hur du snabbt och enkelt kan ge ditt kök ett nytt uttryck.

Här hittar du våra tips.

Tips 1: Byt armaturer

Ge köket en ny stil genom att byta ut klassiska armaturer mot armaturer i antingen koppar eller mässing. Det ger en frisk fläkt och sätter an en lyxig och modern ton i ditt kök.

Tips 2: Nya beslag

Uppgradera ditt kök med nya och smarta grepp som bidrar till att sätta personliga prägel, allt utifrån vilken stil du vill att köket ska ha och utan att det kostar skjortan.

Tips 3: Måla en vägg

Du kan få till en stor men enkel förändring i ditt kök genom att måla en eller flera väggar. Välj en färg som står i fin kontrast till övriga kökskomponenter.

Tips 4: Ny belysning

Du kan ge ditt kök nytt liv genom att sätta upp ny och spännande belysning och på så sätt få ut det allra bästa av ditt kök. Ett väl upplyst kök är A och O för att skapa en bra arbetsplats och för att laga en god måltid.

Tips 5: Nya hyllor

Uppgradera ditt kök genom att sätta upp hyllor som ger extra utrymme för förvaring. Sätt gärna upp öppna hyllor istället för tunga överskåp. Det ger en luftigare känsla och skapar ett funktionellt, dekorativt och välorganiserat kök.

Tips 6: Piffa upp med nytt kakel

Förnya ditt kök med nytt kakel på väggen med spännande finish, mönster eller färger. Kakel är snyggt att se på, enkelt att underhålla och kan sätta en helt ny prägel på kökets atmosfär.