Nytt samarbete mellan keramikern Lisa Larson och ARKET

ARKET lanserar ett samarbete med den fantastiska keramikern Lisa Larson till förmån för WWF.

Nytt samarbete till förmån för WWF

Tisdagen den 1 februari lanserar ARKET ett samarbete med den fantastiska keramikern Lisa Larson till förmån för WWF.

Lisa Larson står bakom en rad uttrycksfulla figurer och mindre skulpturer som Small Zoo, ABC-girls och Children of the World, och hennes verk återfinns hos samlare och museer världen över.

Med hänvisning till sitt rika galleri av djurkaraktärer, såväl som ett långt engagemang för natur- och djurskydd, har hon skapat en tigerfigur specifikt för WWF och deras Year of the Tiger 2022. Den fina tigern är gjord av stengods och handmålad i Gustavsberg, som med rätta kan kallas Sveriges keramikhuvudstad. För varje såld figur skänker ARKET och Lisa Larson 300 SEK till WWF.

”Lisa Larson är en levande legend och hennes design har i decennier varit ett känt och varmt uppskattat inslag i svenska hem. Vi har ett nära förhållande till hennes figurer, så det känns otroligt speciellt att få samarbeta med henne”, berättar chefsdesignern Anna Teurnell.

© ARKET

Year of the Tiger 2022

Förutom den lilla tigerfiguren innehåller kollektionen en vävd ullpläd i samarbete med producenten Klippan, en unisex-t-shirt, en tote med tryck och en serie färgstarka sweatshirts för barn.

”Jag är otroligt glad över att kunna bidra på mitt eget lilla vis till denna viktiga sak. Ända sedan mitt första samarbete med WWF för mer än 40 år sedan, har skyddandet av våra djurvänner varit en stor inspiration för mig”, berättar Lisa Larsson.

Samarbetet med Lisa Larson är det tredje i raden av ARKET:s Nordic Stories, och du kan se hela kollektionen här.