Så här kan du inreda den lilla balkongen

Mycket plats eller inte – årstiden och det mildare vädret innebär mer utomhusliv. Här har vi samlat tio möbler som passar utmärkt för den lilla balkongen.

Cane-line Copenhagen
© Cane-line

1. En läcker gungstol

Med några få kvadratmeter att ta vara på finns det förmodligen inte plats för stora, härliga loungemöbler. Då kan denna gungstol från Cane Line vara ett bra alternativ, eftersom man sitter bra även med minimalt med utrymme.

Stolen har praktiska mönster som gör att regnvatten dräneras från sitsen om den står ute hela tiden. Den kan dock även användas inomhus.

Stol, 4 599 kr.

IKEA bænk
© IKEA

2. En rymlig bänk

Med denna lilla bänk från IKEA får du flera funktioner i en möbel. Genom att lyfta på locket kan du förvara dynor och annat. Du kan även använda bänken som bord om du har andra sittplatser.

Kombinera med flera bänkar i en myshörna eller låt den stå för sig själv – allt beroende på hur mycket utrymme du har.

Bänk, 499 kr.

Skagerak-bord
© Skagerak

3. Ett smart fällbord

Ett fällbord som detta från Skagerak är perfekt för den lilla altanen. Det kan fällas ut till hälften om man vill avnjuta en kopp kaffe eller liknande, medan hela bordsytan kan användas vid större anrättningar.

Om du behöver ta med dig bordet kan det enkelt fällas ihop och tas med på picknicken.

Bord, 5 495 kr, finns i två färger.

Bloomingville-reol
© Bloomingville

4. Förvaring på höjden

Att förvara på höjden är smart när det saknas plats på bredden. Denna fina bambuhylla från Bloomingville kan på ett fint sätt skapa liv och mys på balkongen i kombination med några växter, ljus eller en matta.

Du kan ställa den mot väggen för extra stöd eller använda den för att dela av altanen på ett lätt och luftigt sätt.

Hylla, 769 kr.

Eva Solo
© Eva Solo

5. En liten grill

Ännu en fin sommardag går mot sitt slut och allt du vill är att grilla – och det ska inte en liten balkong få stå i vägen för.

Med Eva Solos bordsgrill behöver du inte rensa hela balkongen för att grilla, utan istället bara sitta och mysa runt grillen vid balkongbordet.

Grill, 1 699 kr.

© Ferm Living

6. En stilfull balkonglåda

Balkonglådor är en klassiker för balkongen – och med den här eleganta versionen från Ferm Living får din balkong ett helt nytt uttryck.

Balkonglådan är enkel att hänga upp och har ett smart dräneringssystem i botten, vilket ger dina växter bästa tänkbara förutsättningar för att ge ett härligt, levande intryck.

Lådan finns i flera färger för 599 kr.

Läs också:

Sirius Home
© Sirius Home

7. Förläng myset

Sommarkvällarna är härligt långa, men är det en riktigt fin kväll kan det ändå behövas lite ljus under de sena kvällstimmarna.

Denna ljusslinga från Sirius skapar en mysig stämning på balkongen och kan dessutom fungera på solceller.

Juliana drivhus
© AltanLiv

8. Odla på balkongen

Växthus och balkong låter kanske inte helt realistiskt, men det finns en lösning på det. Detta lilla växthus från Juliana kan hänga på räcket eller fästas på väggen beroende på ljusförhållandena.

Sedan är det bara att sätta igång och odla chili, kryddörter, tomat eller vad du nu kan hitta på.

Växthus, 2 999 kr.

© Altanbutikken

9. Två i ett

Detta klappbord med torkställning från Balcony Living kan hängas på räcket och är perfekt om utrymmet på balkongen är begränsat.

Det bästa av allt är att man inte behöver välja mellan funktionerna – torklinan och bordet kan nämligen användas samtidigt.

Bord, 1 795 kr.

Cinas parasol
© Cinas

10. En paus i skuggan

Även under en lång sommardag kan en paus från solens strålar vara välbehövlig. Ett parasoll som detta från Cinas passar bra till den lilla balkongen eftersom det kan fästas på räcket.

På så sätt behöver du inte ha en stor parasollfot som tar upp det begränsade utrymmet.