Så släpper du in våren i ditt hem

Våren bjuder på vackra pasteller, blomstertryck och roliga mönster. Läs vidare och få våra tips på hur du släpper in våren i ditt hem och skapar en perfekt vårstämning.

Ge hemmet ett vårfint lyft

Äntligen är våren här! Ljusets återkomst är ett perfekt skäl att ge hemmet ett vårfint lyft. Det finns flera sätt du kan ta dig an utmaningen på.

En del löper linan ut och kastar sig över att måla, tapetsera, klä om möbler osv., men du kan lyckas bra även med mindre insatser.

Därför har vi samlat våra förslag på hur du kan göra det vårfint hemma med enkla förvandlingar.

Y-stol (CH24) designad av Hans J. Wegner
© CARL HANSEN & SØN

Vårens finaste klassiker

Den klassiska Y-stolen har kommit tillbaka i 9 nya färger utvalda av formgivaren Ilse Crawford för att fira över 70 års samarbete mellan Hans J. Wegner och Carl Hansen & Søn.

Här ses Y-stolen i färgen Pewter, som garanterat är ett perfekt tillskott till hemmet där exklusiv design och fräscha färger uppskattas.

Y-stolen, 6.041 kr, Carl Hansen & Søn

KIOSK48TH Chopping board
© KIOSK48TH

Skärbräda i fräscha färger

En äkta win-win-skärbräda från Kiosk48th. Inte bara praktisk och vacker som en tavla för köket, utan dessutom hållbart framställd av återvunnen plast. Varje skärbräda är unik och har sitt eget mönster.

Skärbräda, 547 kr, KIOSK48TH

PÅSKEÆG - STOR TULIPAN 10 CM
© Royal Copenhagen

Royal Copenhagen hälsar våren välkommen

De fina påskäggen från Royal Copenhagen pryds av vackra och unika blomstermotiv. De vackra äggen har ett exklusivt utseende och bidrar med en perfekt påsk- och vårstämning.

Påskägg stor tulpan, Royal Copenhagen

Rhombe Colour från Lyngby Porcelæn
© Lyngby Porcelæn

Humörhöjare från Lyngby Porcelæn

Lyngbyservisen Rhombe Colour är ett helt universum fyllt med färger. Man har nu utökat den nuvarande servisen med bland annat en vas. Dessutom får servisens övriga delar sällskap av ett rosa serveringsfat samt fyra tallrikar i vackra blå nyanser.

Se de färgstarka nyheterna här

Loom fra Heymat
© Heymat

Färgstarka dörrmattor

Norska Heymat är känt för sina vackra dörrmattor, som utöver att fylla en tydlig funktion även är ett designföremål som ger bostaden en unik personlighet. I samarbete med designduon, Vera och Kyte, har Heymat skapat kollektionen Loom, som består av två dörrmattor i två olika färgsammansättningar – en djärv blå ton och en varm tegelton gör att de enkelt passar till olika hem och rum.
Läs mer om kollektionen här.

Loom Bauhaus Brick/Blue, 930 kr, Heymat

Läs också:

Färgglad bordslampa
© Kaja Skytte

Bordslampa i gule toner

Kaja Skytte tillverkar de underbart vackra Aurora-bordslamporna, som framställs lokalt i Danmark och alla glas är munblåsta. Eftersom alla lampor är handgjorda blir alla färgkombinationer olika och unika.

Aurora bordslampa, Kaja Skytte

Färgglada sängkläder från Homehagen
© HOMEHAGEN

Sängkläder i sommarfärger

Dyk ner i Homehagens sortiment av 100 % ekologiska sängkläder i fina vår- och sommarfärger som mintgrönt, Army Green, rött och olika rosa nyanser. Alla Homehagens textilier vävs på en känd textilfabrik i Portugal, som har producerat sängkläder sedan 1700-talet.

Rosa sängkläder, 278 kr - 1670 kr, Homehagen

Färgglad lampskärm från HAY
© HAY

Ett lysande tillskott

Den vackra, randiga lampskärmen från HAY är en perfekt färgklick i hem som saknar lite kulör. Den finns i flera färger och passar därför in hos de flesta.

Hitta återförsäljare av den glada lampskärmen här

Läs också:

HAVANA BANANA BOWLS
© Kodanska

Munblåsta skönheter

”Havana Banana” är den vackraste tänkbara serie av munblåsta skålar. Alla har de sin unika färgkombination, mönster och uttryck. Det gör varje enskild skål till ett harmoniskt, men även glatt och färgstarkt tillskott vid dukningen av bordet.

Havana Banana Bowl Large, 3.365 kr, Kodanska

KitchenAid
© KitchenAid

KitchenAid sprider färg till köket

Även i köket går det att införa mer färg. Tack vare rödaktiga Beetroot, som är årets färg 2022 hos KitchenAid, kan du pigga upp din samling av hushållsapparater med en färgklick.

Köksmaskin 4,8 liter, 7.699 kr., KitchenAid

Ostrea Rock Glass vase från Hein Studio
© Hein Studio

Böljande vas från Hein Studio

Denna vackra vas är en del av Hein Studios Ostrea-kollektion. En kollektion inspirerad av havets många skatter, vilket kan ses i vasernas struktur, som påminner om klippor och ostron. Varje vas är munblåst och formen är utskuren för hand, vilket skapar den unika rå ytan och färgen.

Ostrea Rock Glass Vase, 1.531 kr, Hein Studio

Kähler bonbonnier
© Kähler

Vårerbjudanden med fantastisk Kähler-design

Ta ut vårglädjen i förskott med årets första vårerbjudande. Du får nämligen 3 nummer av Scandinavian Living tillsammans med en vacker Kähler-bonbonjär som utstrålar vår.

Du bjuds på massor av möjligheter att fördjupa dig i vackra trädgårdar och uteliv, vårtrender, reportage, kultur- och arkitekturnyheter och massor av heminredningsinspiration – samtidigt som du får en vårfin bonbonjär att pynta med därhemma.

Skynda dig att lägga vantarna på erbjudandet här