Sex blommor som är perfekta i din golvvas

Liva upp det tomma hörnet i vardagsrummet med en elegant golvvas fylld med blommor. Vi guidar dig till sex olika blommor som passar perfekt i en stor golvvas.

Hortensia i smukke pastelfarver
© Getty Images

Den fylliga och färgstarka

Hortensians fylliga och färgsprakande blomsterklasar är perfekta till den stora golvvasen och fyller ut tomma utrymmen på vackrast tänkbara sätt.

Den här vackra blomman finns i allt från en diskret vit färg till en distinkt rosa eller lila färg. Därför finns det många möjligheter att välja just den hortensiafärg som bäst framhäver de övriga färgerna i din inredning.

Smukke, lange roser
© Getty Images

Den klassiska

Rosor är alltid ett hett tips och det gäller även för golvvasen. Avlägsna bladen från rosens långa stjälkar så att deras smäckra utseende ger ett luftigt och elegant uttryck i en stor golvvas.

Du kan antingen ställa ett par enkla rosor i en stor vas och på så sätt skapa ett lätt uttryck, alternativt kan du fylla vasen och skapa en tät bukett av vackra rosor för ett fylligare och mer stringent uttryck.

Store solsikker i glasvase
© Getty Images

Den somriga

De vackra, gula solrosorna utstrålar sommar och passar otroligt bra i en hög golvvas som kan hålla ordning på blommans långa stjälkar.

Blommans stora huvud gör att du kan nöja dig med en enda solros i en golvvas, men även ett fång av solrosor kan vara riktigt snyggt.

Solrosor kan skapa en härlig sommarkänsla, bidra med glada färger till inredningen, och fångar garanterat besökarnas uppmärksamhet.

Hvide liljer i vase
© Getty Images

Den eleganta

Liljor är otroligt vackra och eleganta och passar perfekt i golvvasen. De utsökta blommorna sprider sig åt alla håll när de samlas i en bukett, vilket ger buketten en fyllig look som verkligen pryder sin plats i ett tomt hörn.

Liljor finns i många fina färger, i allt från neutralt vitt till blekrosa och starkt orange. Med andra ord har du goda möjligheter att matcha buketten till de övriga färgerna i din inredning.

Grene fra haven i gulvvase
© Getty Images

De grova och vilda

Gå på upptäcktsfärd i trädgården och leta efter vackra grenar. Ofta kan du hitta massor av fina grenar med blomknoppar i trädgården och dessa kan du klippa av och ställa i en golvvas. Här kan blomknopparna få lov att slå ut och skapa en ljuvlig vårstämning i hemmet.

När du använder grenar från trädgården inomhus skapar det ett grovt och naturligt uttryck som smidigt bidrar till att förhöja en i övrigt neutral nordisk look.

Lyserøde chrysanthemum blomster i gulvvase
© Getty Images

Den vackra och enkla

Krysantemum är en vacker och enkel blomma som finns i alla möjliga färger.

Du kan kombinera olika färger för ett vilt och lekfullt uttryck, alternativt hålla dig till en enda färg för ett mer stilrent och enkelt uttryck.

Sätt denna enkla och färgstarka blomma i en golvvas för att tillföra din inredning massor av liv och fina färger.