FLOREAN taklampa
© Jotex

Shoppa trenden: 8 papperslampor för en perfekt stil

Inred ditt hem med de populära papperslamporna, som skapar en ljus och rofylld atmosfär hemma – här får du 8 tips inför nästa lampköp.

Papperslampor har på allvar gjort comeback i modern inredning. De kan hänga överallt hemma, både inom- och utomhus och ger garanterat ett fantastiskt mjukt ljus som skapar en rofylld och trivsam stämning.

Pia Mandarin - mått: Ø 52 cm, H 32 cm, Gärsnäs
© Gärsnäs

Det lysande klotet

Pia Mandarin är den nyaste medlemmen i Pia-familjen, som är en tidlös Gärsnäs-klassiker. Lampans stomme består av silvertrådar täckta av ett vitt bomullstyg som tillför rummet en mjuk, svävande ljuskälla.

Pia Mandarin - mått: Ø 52 cm, H 32 cm, Gärsnäs

Formakami Taklampa JH4 - &Tradition
© &Tradition

Öst möter väst

Lys upp matrummet med denna asiatiskt inspirerade papperslampa från &Tradition. Med sin moderna twist passar den perfekt över matbordet eller i en grupp tillsammans med andra lampor.

Formakami Taklampa JH4 - Ø 70 cm, H 67 cm, &Tradition

RISBYN Taklampskärm, lökformad/vit57 cm
© IKEA

Den prisvänliga

Inred ditt hem med denna taklampa från IKEA och få vacker design till ett lågt pris. Med sitt dämpade mönster sprider den ett mjukt och enhetligt ljus i rummet.

Risbyn, mått: 57 cm, IKEA

Läs också:

FLOREAN taklampa
© Jotex

Kombinera former och färger

Du kan med fördel kombinera rispapperslampor med andra lampor i olika former och material för att tillföra rummet flera dimensioner och en trivsam atmosfär, som här på bilden.

FLOREAN taklampa, mått: Ø 50 cm. H 60 cm, Jotex

NEW WORKS TENSE PENDEL, WHITE
© New Works

Svävande moln

Om man gillar rispapperslampornas lätta och rofyllda uttryck, så är denna vackra lampa från New Works en must have. De runda, avlånga formerna och eleganta utseendet ger lampan ett i det närmaste svävande uttryck.

Tense Pendant White, mått: Ø 70 CM, New Works

Rice Paper Shade Ø50 - HAY
© HAY

Den klassiska modellen

Den här klassiska rispapperslampan från HAY fyller ut rummet med sitt enkla och mjuka uttryck. Den finns att köpa i olika former och storlekar och kan både hänga separat eller kombineras med andra lampor.

Rice Paper Shade Ø50, HAY

BAHA golvlampa
© Jotex

Lys upp hemmets mörka vrår

Den här fina golvlampan är perfekt för att lysa upp alla mörka vrår hemma. Förutom att ge ett fantastiskt ljus är lampan också ett dekorativt element i en modern inredning med sin mjuka skärm och mörka fot.

BAHA golvlampa - Ø 60 cm, H 80 cm, Jotex

Soni lampskärm 10-pack sand
© Nordic Nest

Perfekt för ljumma sommarkvällar

Skapa en förtrollande stämning i trädgården med dessa vackra sandfärgade rislampor från Nordic Nest. Du kan med fördel köpa dem i olika storlekar och hänga upp dem i grupper för att skapa ett helt perfekt
uttryck till de ljumma sommarnätterna.

Soni lampskärm 10-pack sand, Nordic Nest