11 smarta tips för vacker förvaring i sovrummet

Få inspiration till smart och praktisk förvaring som passar både det lilla och det stora sovrummet.

Indbygget opbevaring under skråvægge
© Pia Winther

Utnyttja snedväggarna till smart förvaring

I ett mysigt hus i Brønshøj i Köpenhamn har Signe och hennes familj utnyttjat alla skrymslen i sitt 12 kvadratmeter stora sovrum.

Förvaringsutrymmet i rummet är begränsat, och därför har de själva byggt en garderob som optimalt utnyttjar utrymmet under de sneda väggarna.

Garderoben har målats i en vacker mörkgrå färg som matchar flera av väggarna i rummet och bidrar till en mysig grottstämning.

Smart indbygget reol til opbevaring
© Ida Schmidt

Hitta plats för inbyggda hyllor

Det arkitektritade sommarhuset bjuder på många finurliga detaljer, vackra återbruksfynd och smarta lösningar.

I sovrummet har man skapat en mysig sittplats längs fönstret, där man kan njuta av utsikten över de vackra sanddynerna. Vid slutet av sitthörnan finns en smart inbyggd hylla som används för förvaring av böcker och vackra prydnadsföremål. En mysig och unik detalj som samtidigt är funktionell.

Bett mit Stauraum
© Andreas Mikkel Hansen

Förvaring under sängen

Låt dig inspireras av denna stilrena och enkla säng som rymmer massor av förvaring.

Med en säng med inbyggd förvaring slipper du ta upp plats med en byrå eller ett skåp, och kan på så sätt skapa ett luftigare rum som ser större ut.

En perfekt lösning för dig som har svårt att knäcka koden för hur man bäst inreder ett litet sovrum.

Multifunktionel seng med opbevaring og reol
© Alexander Shevtsov

Inred med multifunktionella möbler

Denna vackra möbel fungerar som säng och hyllvägg på en och samma gång. Den är perfekt som förvaring i det lilla sovrummet.

På ena sidan fungerar det vackra, ljusa träet som sänggavel med inbyggda lampor och lådor, och på den andra utgör det en hyllvägg med plats för tv och annan förvaring.

Soveværelse med smuk og enkel kommode
© Hampus Berndtson

Klassisk förvaring i sovrummet

En klassisk byrå passar in i de flesta sovrum och är perfekt för förvaring av kläder, handdukar eller prydnadsföremål.

I den gamla fiskarstugan har paret smugit in en vacker gammal byrå i sovrummet. Den fräscha mintgröna färgen ger liv åt rummet på ett enkelt och stilrent sätt, samtidigt som den rymmer mycket.

Gennemført IKEA-hack med masser af opbevaringsplads
© Pia Winther, Styling: Glotti Press

Ett vackert IKEA-hack med massor av förvaringsutrymme

Den här vackra garderoben tar IKEA-förvaringen till nya höjder.

Paret Ida och Morten har själva anpassat garderoben från IKEA till just sitt sovrum, så att det ser ut som om den är platsbyggd. De har till och med målat skåpet i en vacker, mörkblå färg, så att det går i linje med de matchande väggarna.

Ett väldigt dekorativt och billigt sätt att få gott om plats för klädförvaring på liten yta.

Walk-in closet med smart opbevaring og kontorplads
© Pernille Kaalund/www.pernillekaalund.dk

Klassisk walk-in closet med en twist

I denna vackra lägenhet har möbelsnickaren Søren Hvalsø Garde och hans fru Rita flyttat ut förvaringsutrymmet från sovrummet och in i en kombinerad walk-in-closet och kontor.

Här har de byggt en smart lösning som rymmer massor av förvaring och samtidigt fungerar som skrivbord. Att hitta plats för förvaring i andra rum är en bra lösning om man har svårt att inreda ett litet sovrum.

Maksimal udnyttelse af kvadratmeterne med opbevaring i højden
© Danske Boligarkitekter

Utnyttja höjden med smart förvaring

Att få plats med förvaring i sovrummet kan orsaka problem för många. Men hos arkitekten Morten Rask Madsen återanvänds varje kvadratmeter flera gånger om tack vare multifunktionella möbler.

I det lilla barnrummet har han på några få kvadratmeter fått plats med både säng, skrivbord och en uppsjö av hyllor. Han har utnyttjat takhöjden och skapat massor av förvaringsutrymme för leksaker och böcker i de smarta hyllorna som är monterade ända upp till taket.

Klassisk og elegant tøjstativ i soveværelset
© Birgitta Wolfgang

Den klassiska klädställningen

Den perfekta möbeln för klädförvaring är och förblir den klassiska klädställningen, som utöver sin praktiska funktion även fungerar som ett dekorativt inslag i sovrummets inredning.

I detta stilfulla radhus i Tokyo har paret inrett med en liten och enkel klädställning med plagg i vita nyanser som matchar övrig inredning.

Soveværelse med elegant og diskret opbevaring
© Birgitta Drejer

Förvaring och sänggavel i en och samma lösning

I den här sommarstugan har man inte sparat på något. Det strålar av stilrena och genomtänkta lösningar. Som i sovrummet, där sängen är placerad som en ö i rummet medan en lådhurts från IKEA skapar en enkel och praktisk sänggavel med plats för förvaring.

Ett smart sätt att smyga in lite förvaringsutrymme i ett litet sovrum.

Roligt soveværelse med diskret opbevaringsvæg
© Andreas Mikkel Hansen

En kamouflerad skåpvägg

Skapa ett stilrent och ostört uttryck i sovrummet med en inbyggd skåpvägg som smälter samman med de omgivande vita väggarna. Man har verkligen fått till det riktigt fint i detta enkla och lugna sovrum.

En smart lösning för klädförvaring som passar både det stora och det lilla sovrummet.